המבורגר על האש

לכבוד יום ההמבורגר הבינלאומי ב-28 במאי, מציעה רשת BBB מתכון להמבורגר על האש, שאפשר להכין בבית

מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד להיטמעות אחידה בבשר
מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד להיטמעות אחידה בבשר. צילום עופרה רון מזור

רכיבים ל- 5 סועדים

לבשר

300 גרם שייטל טחון גס

450 גרם אונטריב טחון גס

250 גרם שפונדרה טחון גס

10 גרם (2 כפיות) מלח

15 גרם (3 כפיות) פלפל שחור טחון דק

200 מ"ל (כוס) משקה סודה

1 בצל קצוץ מטוגן עד להזהבה

להרכבת המנה

5 לחמניות המבורגר

1 עגבנייה פרוסה

5 עלי חסה רעננים

1 בצל פרוס

2 מלפפונים חמוצים פרוסים

רוטב איולי צ'יפוטלה

על בסיס הלחמנייה יש להניח חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל לפי הטעם
על בסיס הלחמנייה יש להניח חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל לפי הטעם. צילום יורם אשהיים

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את כל סוגי הבשר הטחון.

מוסיפים את משקה הסודה והתבלינים.

לשים כדקה עד ליצירת תערובת אחידה (יש להימנע מלישת יתר).

מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד להיטמעות אחידה בבשר.

יוצרים קציצות במשקל 250-200 גרם ובגובה 2 ס"מ.

מחממים מחבת כבדה (רצוי פסים) משומנת היטב, ומניחים את הקציצות.

צולים משני הצדדים למידת העשייה הרצויה.

הרכבת המנה

על בסיס הלחמנייה יש להניח חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל לפי הטעם.

מעל מניחים את הקציצה הצלויה.

מגישים עם הרטבים  מעל או לצד המנה.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה