רכיבים ל- 5 סועדים
לבשר
300 גרם שייטל טחון גס
450 גרם אונטריב טחון גס
250 גרם שפונדרה טחון גס
10 גרם (2 כפיות) מלח
15 גרם (3 כפיות) פלפל שחור טחון דק
200 מ"ל (כוס) משקה סודה
1 בצל קצוץ מטוגן עד להזהבה
להרכבת המנה
5 לחמניות המבורגר
1 עגבנייה פרוסה
5 עלי חסה רעננים
1 בצל פרוס
2 מלפפונים חמוצים פרוסים
רוטב איולי צ'יפוטלה
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את כל סוגי הבשר הטחון.
מוסיפים את משקה הסודה והתבלינים.
לשים כדקה עד ליצירת תערובת אחידה (יש להימנע מלישת יתר).
מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד להיטמעות אחידה בבשר.
יוצרים קציצות במשקל 250-200 גרם ובגובה 2 ס"מ.
מחממים מחבת כבדה (רצוי פסים) משומנת היטב, ומניחים את הקציצות.
צולים משני הצדדים למידת העשייה הרצויה.
הרכבת המנה
על בסיס הלחמנייה יש להניח חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל לפי הטעם.
מעל מניחים את הקציצה הצלויה.
מגישים עם הרטבים מעל או לצד המנה.