המבורגר פורטובלו ועדשים צמחוני

מתכון של מסעדת NOON ברמת גן להמבורגר האולטימטיבי לצמחונים במיוחד ליום העצמאות

מעבירים לקערה ומוסיפים את קוביות הפטריות שהשארתם בצד ואת פירורי הלחם. צילום שרית גילדנור
מעבירים לקערה ומוסיפים את קוביות הפטריות שהשארתם בצד ואת פירורי הלחם. צילום שרית גילדנור

מצרכים

400 גרם בצל לבן (פרוס דק)

500 גרם פטריות פורטבלו (קוביות גסות)

600 גרם עדשים ירוקות או שחורות

100 גרם פירורי לחם

30 מ"ל רוטב ווסטצ'סטר

10 גרם פפריקה מעושנת

5 גרם מלח (לפי הטעם)

5 גרם פלפל שחור גרוס

שמן זית

 אופן ההכנה

מבשלים את העדשים כ-10 דקות ומסננים (אפשר ורצוי להכניס אותם לאחר הסינון על מגש לתנור לייבוש קל).

מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית עד שנהיה רך ושקוף.

מניחים במסננת בצד כדי שהנוזלים ייצאו.

מטגנים טיגון קל את הפטריות עם שמן זית ושליש מהווסטצ'סטר.

מניחים במסננת בצד כדי שהנוזלים ייצאו.

לאחר שיצאו הנוזלים טוחנים במעבד מזון את העדשים והבצל עם חצי מכמות הפטריות (את החצי השני להשאיר בצד).

תוך כדי טחינה מוסיפים את הווסטצ'סטר, הפפריקה המעושנת, המלח והפלפל.

מעבירים לקערה. מוסיפים את קוביות הפטריות שהשארתם בצד ואת פירורי הלחם.

לשים עם היד עד למרקם אחיד.

לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

אם המסה שלכם יצאה נוזלית מדי, אפשר להוסיף פירורי לחם.

רצוי לתת למסה להתקרר שעה במקרר אבל לא חובה, ולאחר מכן להכין קציצות ולצלות על הגריל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה