המגנומים של בנימינה – רעיון למי שמחפשים מתנות לפסח

לכבוד חג הפסח, יקב בנימינה מציג מבחר יינות מובילים שלו מסדרת בנימינה ורזרב ויין המערה, בבקבוקי מגנום המגיעים במארזים. בקבוק מגנום במרכז השולחן מסייע בפתרון בקבוקי היין לפסח, והצבתו במרכז השולחן תעניק לשולחן החג מראה מעוצב אשר ירשים את הסועדים

לכבוד חג הפסח, יקב בנימינה מציג מבחר יינות מובילים שלו מסדרת בנימינה ורזרב ויין המערה, בבקבוקי מגנום המגיעים במארזים.
בקבוק מגנום במרכז השולחן מסייע בפתרון בקבוקי היין לפסח, והצבתו במרכז השולחן תעניק לשולחן החג מראה מעוצב אשר ירשים את הסועדים.

המערה 2005 מגנום
יין יבש אדום דו זני (65% קברנה סוביניון ו-35% מרלו).
ענבי יין המערה גדלים בגליל העליון בחלקת כרם אחת (single vineyard) ונבצרו בקיץ 2005.
ענבי כל זן עברו השרייה קרה במשך שלושה ימים לצורך מיצוי צבע, ארומות פרי וטעמים רבים ככל האפשר. לאחר מכן החלה תסיסה אלכוהולית שנמשכה שבועיים, בסיומה נותר היין על הזגים לשבוע נוסף לצורך השלמת מיצוי הטעמים והתרכובות הפנוליות הנחוצות להתיישנות איכותית וארוכה.
יינות המרלו והקברנה סוביניון התיישנו, כל זן בנפרד, במשך 26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי תחת השגחתו הקפדנית של יינן היקב, ששון בן אהרון. בסיום ההתיישנות נבחנו היחסים בין הזנים לטובת הבלנד הסופי, זאת במטרה להבטיח בלנד בסגנון בורדו, בלנד עשיר מורכב ובעל יכולת התבגרות טובה גם בבקבוק. היין בוקבק במאי 2008 ועבר תקופת התבגרות נוספת בת למעלה מחמישה חודשים בבקבוק לפני צאתו לשוק.
יין "המערה" מבציר 2005 מתאפיין בעושר ארומתי, בניחוחות פרי אדום ופטל, משולבים בניחוח עץ אלון קלוי, וניל ומעט שוקולד. טעם היין מורכב, מפתה, חלק, כזה השוהה זמן רב בחיך. ההתיישנות הארוכה בתנאי המערה, יצרו יין מאוזן בעל בוקה מורכב ובעל נוכחות רבה בעת השתייה. ההנאה המושלמת מהיין תושג לאחר חידרורו במשך כשעה טרם השתייה. לאספנים נציין כי היין ייטיב להישמר במשך השנים הקרובות.
גם השנה, יין המערה יצא במהדורות מוגבלות של מגנום (1.5 ליטר) ודאבל מגנום (3 ליטר) אותן ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות.
מחיר מומלץ לצרכן: 365 ₪

מרלו 2006
100% מרלו מכרמים ברמת הגולן ומרום הגליל. הענבים נבצרו בסוף ספטמבר 2006 רובם בבציר לילי. לאחר הפרדת שדרות האשכולות מן הענבים הם הועברו למכלי תסיסה בינוניים וקטנים לתהליך התסיסה ומיצוי הטעמים. על מנת לשמר את ארומות הפרי העדינות של זן המרלו התסיסה קרה יחסית. היין שהה במגע עם הקליפות קרוב לשלושה שבועות עד הסחיטה. לאחר הסחיטה עבר היין הצללה קלה בטרם הועבר לחביות עץ אלון צרפתי, בנפח 225 ליטר. היין שהה בחביות האלון במשך 14 חודשים, כאשר בסיומם נבנה הבלנד בין החלקות השונות, והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון והצללה.
היין בעל צבע אדום עמוק והוא בעל ניחוחות עזים של תות שדה בשל, ווניל ופטל שחור.
מבנה בינוני עד מלא, מאוזן ובשל, עם טעמי פרי שחור בשל וארומטי, תבלינים מתוקים ומעט מינרליות בסיומת.
פוטנציאל יישון: כ- 5-7 שנים.
מתאים למגוון מאכלים, החל מבשרים צלויים בגריל עד דגי ים אפויים בתנור.
מחיר מומלץ לצרכן: 190 ₪

שיראז 2006 – מגנום – מסדרת בנימינה רזרב
98% שיראז, 2% ויונייה מהגליל העליון.
הענבים נבצרו בתחילת בחודש ספטמבר 2006 והובלו ליקב במכלי בציר גדולים. לאחר הפרדת שדרות האשכולות מן הענבים תססו הענבים בנוכחות הקליפות במשך שבועיים. במהלך תסיסת יין השיראז הוספו כ- 2% ויונייה – תהליך אותו נוהגים לעשות באזור צפון עמק הרון בצרפת, ולאחרונה גם בעמק בארוסה באוסטרליה. מיצוי הצבע וחומרי ארומה נעשה במספר שיטות על מנת לקבל מורכבות טעמים ומבנה מלא. לאחר הסחיטה עבר היין הצללה קלה בטרם הועבר לחביות עץ אלון צרפתי אמריקאי וצרפתי. היין שהה בחביות האלון במשך 12 חודשים כאשר בסיומם נבנה הבלנד בין החלקות השונות והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון והצללה.
ליין צבע אדום רובי צלול, ארומות אינטנסיביות של דובדבנים בשלים, פלפל שחור קקאו ועישון קל. בפה- מבנה בינוני, מאפייני פרי שחור, עשבי תיבול וסיומת ארוכה.
פוטנציאל יישון: 6-8 שנים.
מתאים לצד מנות בשר ארומטיות כגון חזה ברווז וכבש בתנור.
מחיר מומלץ לצרכן: 190 ש"ח

קברנה סוביניון 2006
100% קברנה סוביניון ממרום הגליל ורמת הגולן.
הענבים נבצרו בסוף ספטמבר 2006 רובם בבציר לילי. לאחר הפרדת שדרות האשכולות מן הענבים הם הועברו למכלי תסיסה בינוניים וקטנים לתהליך התסיסה ומיצוי הטעמים. היין שהה במגע עם הקליפות קרוב לשלושה שבועות עד לתהליך הסחיטה. לאחר הסחיטה עבר היין הצללה קלה בטרם העברתו אל חביות עץ האלון הצרפתי. היין שהה בחביות אלון במשך 18 חודשים, ובסיומם נבנה הבלנד בין החלקות השונות. היין הועבר למילוי בתהליכי סינון והצללה מינימליים.
בציר 2006 הפיק יינות בעלי בשלות מלאה וגבוהה, מה שייצר יין בעל גוון ארגמני עמוק, ארומות בולטות של שזיף בשל, קאסיס וקפה קלוי. מבנה מלא, מאוזן ונדיב המוכן לשתיה כבר כעת אך ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות.
פוטנציאל יישון: 6-8 שנים.
מתאים לצד מנות בשר צלוי קלאסיות כמו אנטריקוט בגריל וגבינות קשות.
מחיר מומלץ לצרכן: 205 ₪

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר