המוזלי והגרנולה של ארקפה

להכנת המוזלי יוצקים יוגורט לכלי הגשה. מניחים מעל את סלט הפירות ומעל את הגרנולה ומזליפים מעט סילאן
לא רק מתכון המוזלי של רשת ארקפה שהגרנולה בו היא של הרשת בלבד, אלא גם המתכון הבלעדי להכנת הגרנולה. עסקת חבילה טעימה

 מצרכים למוזלי

יוגורט עזים או בקר

סלט פירות העונה – לפחות 4 סוגי פירות (מה שאוהבים)

גרנולה (מהמתכון בהמשך)

סילאן

צילום מיוטיוב
צילום מיוטיוב

אופן הכנת המוזלי

יוצקים יוגורט לכלי הגשה.

מניחים מעל את סלט הפירות ומעל את הגרנולה.

מזליפים מעל הכל מעט סילאן.

צילום מיוטיוב
צילום מיוטיוב

מצרכים לגרנולה

500 גרם שיבולת שועל

200 גרם גרעיני חמנייה לא קלויים

200 גרם גרעיני דלעת לא קלויים

200 גרם שקדים לבנים לא קלויים

200 גרם פקאן לא קלוי

150 גרם משמש יבש חתוך לקוביות

150 גרם צימוקים

150 גרם חמוציות

½ כוס סילאן

½ כוס מייפל איכותי

½ כפית קינמון טחון

½ כפית מלח גס

כפות שמן זית איכותי2

אופן הכנת הגרנולה

מעבירים לקערה את כל המרכיבים מלבד הפירות היבשים.

מערבבים היטב את כל התערובת ומעבירים לתבנית אפייה עם נייר פרגמנט.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 20 עד 25 דקות.
לערבב את התערובת בתנור כל 5 דקות כדי לקבל אפייה שווה לכל התערובת.

כשהתערובת מוכנה מוציאים מהתנור ומעבירים לקערת ערבוב כדי שהתערובת תתקרר.

לאחר שהתערובת מתקררת מוסיפים את הפירות היבשים לתערובת.

מערבבים הכל ביחד.

יש לשמור בכלי אטום ובאזור יבש ומוצל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר