המטבח של רמה מארח את יקב פלטר ב- 5 במרץ

מסעדת המטבח של רמה בנטף, ליד אבו גוש, הייתה ידועה כמי שפתוחה רק חצי שנה – מגיע החורף ורמה נכנסת לתרדמה. לא עוד, עכשיו פועלת רמה גם בחורף, ומקיימת ערב יינן עם יקב פלטר

ביום חמישי 5.3 תארח מסעדת המטבח של רמה בנטף שליד אבו גוש, את יקב פלטר מרמת הגולן לערב יינות.
אל מול אורה המחמם של האח יוצעו מנות חורפיות מהמטבח – שקדי עגל על שיפודי רוזמרין, נתחי ברווז על אבן לוהטת, ושוק טלה צלויה ממולאת פירות מיובשים
את אלה ילוו טעימות של יינות מסדרות האיכות והדגל של היקב עם היינן טל פלטר (בתמונה צילום: דני רובין).
ניתן יהיה ללוות את הארוחה במגוון יינות שיוגשו בחצאי כוסות, וכמו כן יימכרו יינות פלטר בערב זה במחירי היקב.

מסעדת המטבח של רמה בנטף, ליד אבו גוש, הייתה ידועה כמי שפתוחה רק חצי שנה – מגיע החורף ורמה נכנסת לתרדמה.
השנה, לראשונה, פתוחה המסעדה המיוחדת במיקומה ובאופיה גם בחורף, לאחר סגירת המרפסת, בניית קמין עצים, והרכבת תפריטים ומתכונים חדשים לחורף.

רמה מספרת לאכול ושאטו: "את ה"מטבח של רמה" הקמתי לפני שתים-עשרה שנים כמעט כאנקדוטה: מסעדה ביתית אי שם בהרי ירושלים, שפתוחה לקהל רק יומיים בשבוע, וגם זה רק באביב ובקיץ. במרוצת השנים התפתחה המסעדה למוסד אוכל יציב ומבוקש. המסעדה היא מרפסת עץ פתוחה לנוף השקט ועוצר הנשימה של הרי יהודה ושל חלקים נרחבים משפלת החוף.
התפריט הוא מפגש קולינרי ים תיכוני, מפרובנס שבדרום צרפת ועד המטבח הערבי המקומי, שבבסיסם תפיסה הגורסת פשטות והצמדות לאדמה ולתנאי המקום.
השנה החלה להרקם בי מחשבה להמשיך את פעילות המסעדה בחורף. מחשבה שצמחה על קרקע השיח שביני לבין הצוות העובד עימי, שיחותינו עם אורחי המסעדה, והרצון להמשיך את העשייה המשותפת ברצף,.

בחודשי החורף תפעל המסעדה במתכונת אינטימית ושונה מעונת הקיץ:
בימי שישי "בוקר-צהריים" ובשבתות לפעמים
עם מבחר של מטעמים להרכבת ארוחת בראנץ' וגם דברים טובים לקחת הביתה:
שומר צלוי ביין לבן עגבניות וצלפים
ממרח חצילים שרופים עם איולי ורימונים
אנטריקוט 4 שעות בעישון הדרים במרינדת חרדל ושיני שום נעוצות בתוכו
בריוש חמאה עם פרנג'יפן, עוגת סולת דבש וטחינה גולמית
לחמי שאור אפויים בטאבון מקמח אקסטרא

בלילות שישי ולפעמים בלילות חמישי
לאורה ולחומה של האש, ארוחות טעימות שהרכבן ישתנה אחת לכמה שבועות:
שקדי עגל על עלי חורף וחומוסים בלימון וזרעי תבלין
שוק טלה צלויה עם ירקות שורש ויין לבן
עופות ממולאים בחיטה וירקות, עטופים בעשבי תבלין, אפויים לילה שלם בטאבון
טארט טאטן חבושים על בצק עלים חמאה עם גלידת וניל ארמניאק

ניתן לקיים אירועים פרטיים במסעדה – בחורף עד 50 אורחים, בקיץ עד 150 אורחים, וכן רוקחים אנשי המסעדה אירועים וארוחות מחוץ למסעדה, ומכינים בהזמנה מראש תבשילים לקחת הביתה.

המטבח של רמה
נטף
טל. 02-5700954  
http://www.ramak.co.il 
[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר