הסודות לאירוע יין וגבינות מוצלח

גבינה ויין יחמיאו זה לזו, כאשר בהתאמה נכונה, תוציא הגבינה את המיטב מהיין, ולהיפך.
לשילוב הנכון של גבינה ויין יש גרסאות רבות ולכן על מנת להפוך את האירוע למוצלח, מומלץ לשלב מספר מיני גבינות עם מספר יינות שונים, תוך יצירת מגוון אשר יאפשר לכם ליישם את הכלל הבסיסי: "אם זה טעים – זה מתאים".

לשילוב זה קיימות מספר "אמיתות" מקובלות:
· יינות לבנים מתאימים באופן כללי לגבינות רכות וגבינות בעלות טעמים דומיננטיים יותר. גבינה רכה נוטה ליצור שכבה שומנית על בלוטות הטעם ו"להקהות" את טעמו של יין אדום.
· יינות אדומים יתאימו לגבינות קשות ובעלות טעמים "מתונים" יותר.
· ככל שהגבינה חריפה יותר, מומלץ לשלבה עם יין מתוק יותר.
· יינות פירותיים ויינות קינוח מתאימים למגוון גדול יותר של גבינות.

מספר המלצות אשר יסייעו בעריכת אירוע יין וגבינות מוצלח:
· את הגבינות מומלץ לקנות במשולשים גדולים, על מנת ליצור תצוגה יפה. כדאי להשתמש בלוח עץ או שיש נאה, עליו יוצגו הגבינות.
· כדאי להכין לגבינות "תגי שמות" בכדי להקל על הזיהוי, את התג ניתן לנעוץ בכל גבינה כאשר הוא מחובר לקיסם או מזלג קטן.
· הגשה נכונה של גבינות היא בטמפרטורת החדר, לכן מומלץ להוציא מהמקרר את הגבינה כשעה לפני האירוע.
· את היין יש להגיש בטמפרטורה הנכונה – יין אדום ב- 18-20c, יין לבן ב- 10-120c.
· מומלץ להכין לכל אורח מספר כוסות שיתאים למספר היינות המוגשים, על מנת לאפשר השוואה בין היינות השונים ושילובים שונים עם הגבינות.
· את מרבית היינות האדומים, ובעיקר יינות אדומים צעירים, מומלץ לפתוח 20-30 דקות לפני ההגשה כדי לתת ליין "לנשום".

התאמות מומלצות בין יין וגבינה:
רקנאטי שרדונה 2005 – גבינת צ'דר חריפה, טום או גרוייר.
רקנאטי סוביניון בלאן 2006 – כל גבינות העיזים, ביחוד גבינות רכות.
רקנאטי רוזה 2006 – גבינת אמנטל, פטה ומוצרלה.
רקנאטי שיראז 2004 – גבינה שוויצרית, גאודה.
רקנאטי ברברה 2005 – פרמזן, ברי וגבינה דנית כחולה.
רקנאטי מרלו 2005 – גבינות כגון גאודה , אדם או אמנטל.
רקנאטי קברנה סוביניון 2005 – גבינות "חדות" כגון קממבר או רוקפור.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה