כ- 35 סופגניות קטנות
חומרים:
קערה 1:
800 גר' קמח
400 גר' סוכר
1 כף שטוחה שמרים יבשים/ 40 גר' שמרים טריים
1/2 כף מלח
קערה 2:
2.5 כוסות מים
5 חלמונים
2.5 כפות קוניאק
110 גר' מרגרינה נמסה
2 שקיות סוכר וניל
גרידת לימון מלימון שלם
אופן ההכנה:
מערבבים חומרים יבשים בנפרד בקערה אחת.
את המים המרגרינה הביצים ושאר החומרים מערבבים בקערה השנייה בנפרד.
לאחר מכן מאחדים את תוכן שתי הקערות, ולשים בצק עד שמתקבל בצק חלק.
מקמחים מעט מעל ומניחים לתפיחה בין שעה לשעתיים.
מפזרים מעט קמח ומרדדים לעובי של כ- 1 ס"מ.
קורצים עיגולים (אפשר בכוס), ומניחים על גבי משטח מקומח לתפיחה נוספת של כחצי שעה.
מרתיחים שמן עמוק ומטגנים.