הספר הקטן-גדול – הבישול הים תיכוני

450 מתכונים בספר בישול קטן מלא רעיונות גדולים, שמביא אלינו את קסם המטבח הים תיכוני

הספר הקטן-גדול – הבישול הים תיכוני
מאנגלית: תמר פוקס
הוצאת כּרטא
המחיר: 98.00 ש"ח


"הספר הקטן גדול – הבישול הים תיכוני" (כשר) הוא השלישי בסדרת "ספר הבישול הקטן גדול". הספר הראשון, "ספר הבישול הקטן גדול" ראה אור בעברית לפני שנה וכיכב ברשימות רבי המכר שבועות ארוכים. אחריו בא "הספר הקטן גדול- הבישול הצמחוני".

"הספר הקטן גדול – הבישול הים תיכוני", בנוי בפורמט המוכר והמיוחד של הסדרה, ומציע 450 מתכונים מהרפרטואר האוכל הים תיכוני המבוסס על שמן זית, פירות וירקות טריים, דגנים וקטניות.
בספר שפע מתכונים של מאכלים לכל ארוחה ולכל אירוע, ובהם המתכונים הקלאסיים: קוסקוס, טאג'ין, פאיה, פולנטה, פלאפל, ריזוטו, קובה, ומנות מתוקות כגון בקלווה, קינוח סולת ועוגיות הל מטוגנות.

לפי המוציאים לאור, "הספר הקטן גדול – הבישול הים תיכוני" הוא לא עוד ספר בישול, אלא ככל הנראה ספר המתכונים השימושי ביותר שתיתקלו בו.
מניסיון אישי עם שני הספרים הקודמים המשמשים במטבחו הביתי של כותב סקירה זאת, יש בכך מהאמת.

450 המתכונים מחולקים לנושאים ולתתי-נושאים. מנות ראשונות פשוטות מאוד לצד מורכבות יותר, קינוחים ברגע לצד קינוחים שדורשים השקעה. אין צורך לחשב, משום שלצד כל מתכון בספר מופיע דירוג: 1 (קל), 2 (בינוני), 3 (מסובך).
פרקי הספר כוללים משקאות, רטבים, קיש ומאפים, לחם ופוקאצ'ה, מתאבנים, מרקים, פסטה, אורז, ביצים, דגים, עוף, עגל, בקר, טלה, ירקות, סלטים, קינוחים, וייצור עצמי של שימורים.

בין המנות המיוחדות בספר: דג עם בצל וצימוקים, סלט פסטה במלון, מרק כרוב שחור (קייל) וקמח תירס, טאג'ין ברווז ותאנים, טלה שיכור עם פטריות.

על פי שיטתו, ב"הספר הקטן גדול – הים תיכוני" אין דפים גדולים שבפינתם מתכון קטן, וגם לא תמונות אוכל אומנותיות. את אלה מחליפים עמודים קומפקטיים, שצילומים ברורים בצדם. הכריכה הקשה למחצה מאפשרת הצבה נוחה של הספר בכל עמוד שהוא, כך שלא ייסגר באמצע הבישול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר