העונה החלה: פירות "בראשית" מציגים קיווי "היווארד" וקיווי "ברונו"

מוצאו של הקיווי בדרום סין, אך ניו זילנד הייתה הראשונה אשר נטעה אותו כגידול מסחרי ואף העניקה לו את השם משום שהפרי מזכיר את ציפור הקיווי. הקיווי בישראל נקי ממזיקים וממחלות, וגידולו אינו מצריך שימוש בחומרי הדברה

חברת "בראשית" החלה לשווק את שני זני הקיווי הגדלים בישראל: זן ברונו- קיווי מוארך בטעם מתקתק, וזן היווארד – קיווי עגלגל בעל טעם ארומטי.

הקיווי של "בראשית" גדל במטעים הממוקמים בגליל ובגולן – אזורי גידול בעלי תנאים אופטימליים לגידולי פרי.
איכות הפרי הגבוהה נובעת מתנאים אקלימיים אידיאליים בצפון ומהיכולת להאריך את משך זמן גידול הקיווי מבלי לפגוע באיכותו. באופן כזה, רמת המתיקות של קיווי בראשית מאוזנת, מירקם הפרי רענן וטרי, והוא נעים לטעם ולחך.
קיווי "בראשית" הוא היחידי בישראל המשווק באריזת קרטון המגינה על הפרי ושומרת על טריותו ואיכותו לאורך זמן.

מוצאו של הקיווי בדרום סין, אך ניו זילנד הייתה הראשונה אשר נטעה אותו כגידול מסחרי ואף העניקה לו את השם משום שהפרי מזכיר את ציפור הקיווי. הקיווי בישראל נקי ממזיקים וממחלות, וגידולו אינו מצריך שימוש בחומרי הדברה.

הקיווי דל קלוריות ומכיל כ-40 קלוריות לפרי. הוא עשיר בסיבים תזונתיים ומכיל כמות גדולה של ויטמינים ומינרלים, ובכלל זה ויטמין C בכמות גדולה. פרי אחד מספק כ-100 מ"ג ויטמין C -הכמות היומית המומלצת.

· הקיווי מוכן לאכילה כאשר הוא רך למגע.
· את הקיווי כדאי לקנות כשהוא קשה ולהניח לו להתרכך בטמפרטורת החדר.
· לזירוז ההבשלה מומלץ להכניסו לשקית נייר יחד עם תפוח, אגס או בננה.
· את הפרי הבשל אפשר לשמור אפילו עד שבועיים לפני שנוגסים בו, אבל אז כדאי לשמור אותו במקרר.
· אפשר להשתמש בקיווי לריכוך בשר: משפשפים את נתח הבשר בקיווי חצוי ומשהים שעתיים במקרר לריכוך.
· הקיווי מכיל אנזים שמפרק ג'לטין, כך שלא מומלץ להשתמש בו למתכונים עם ג'לטין.
· הקיווי מומלץ כאלמנט קישוטי לכל מאכל.
· ניתן למרוח את הקיווי כמו שהוא על עור הפנים לקבלת עור חלק ועדין.

פירות "בראשית" נמכרים ברשתות השיווק הגדולות ובחנויות פירות וירקות מובחרות בארץ.
מחיר לצרכן 13 שקל לק"ג.

פירות "בראשית" גדלים בגליל ובגולן במטעים בבעלות כ-40 מגדלים. הללו התאגדו לחברה משותפת במטרה לשווק פירות ממותגים ברמת האיכות הגבוהה ביותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר