הערך הקלורי של המזון בחנויות ובשווקים ב- 2008: 3,529 קלוריות לנפש ליום

אספקת מזונות נבחרים לנפש ב- 2008 (בסוגרים נתוני 2007): 209 ק"ג ירקות ( 244 ב-2007), 188 ק"ג פירות (167), 113 ק"ג לחם ודגנים (117 ק"ג), 77 ק"ג בשר ודגים ללא עצמות ( 77 ק"ג)

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה נתונים מתוך מאזן אספקת המזון לשנת 2008, מהם עולה כי הערך הקלורי של המזון העומד לרשות האוכלוסייה בישראל הגיע בשנת 2008 ל-3,529 קלוריות לנפש ליום, בדומה לשנת 2007.

אספקת מזונות נבחרים לנפש ב- 2008  (בסוגרים נתוני 2007): 209 ק"ג ירקות  ( 244 ב-2007), 188 ק"ג פירות (167), 113 ק"ג לחם ודגנים (117 ק"ג), 77 ק"ג בשר ודגים ללא עצמות (77 ק"ג), 44 ק"ג תפוחי אדמה ועמילנים (37 ק"ג), 19 ק"ג סוכר וממתקים (20 ק"ג), 188 ליטרים חלב (170 ליטרים ב- 2007), ו-241 ביצים (לעומת 238 בשנה הקודמת).

עוד עולה מנתוני הלשכה, כי קרוב ל-100% מאספקת הדגנים בישראל מקורם ביבוא, כמו גם 85% מאספקת הדגים ו-64% מאספקת בשר בקר.

בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מבהירים כי הנתונים מתייחסים לכמות העומדת לרשות הציבור, כלומר הכמות שמוצעת בחנויות ובשווקים, ולא הכמות שנרכשת על ידי הציבור או הכמות שהאוכלוסייה אוכלת.
חישוב אספקת המזון כולל את התכולה הטבעית של הוויטמינים והמינרלים במצרכים ואינו כולל תוספי מזון המשווקים בנפרד או מוספים למזון כגון סידן לחלב. כמו כן, לא נכללים מזונות עתירי קלוריות מיובאים, לדוגמה משקאות עתירי קלוריות לספורטאים.

חישוב מאזן אספקת המזון מספק מידע לקובעי המדיניות על כמות האספקה העצמית של המזון במדינה ועל מידת התלות של מדינת ישראל ביבוא, לפי הרכב המזון. המידע גם מסייע בתכנון מדיניות הסבסוד של מוצרי מזון בסיסיים וקבלת החלטות לגבי גובה תשלום מכס על יבוא, מכסות היבוא שנקבעות על ידי משרד החקלאות, תוספים של ויטמינים ומינרלים למוצרים בסיסיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר