הרי ערמונים ומוקה – מרנג בסגנון צרפתי

 

מצרכים 10 הרים
3 חלבונים
175 גרם אבקת סוכר
1 כף אבקת קקאו באיכות טובה
2 כפיות קפה נמס טחון דק
450 גרם ערמונים קלופים
חצי מקל וניל חצוי
30 מ"ל חלב
100 ג' סוכר זהוב
3 כפות רום/ברנדי
חצי כפית קליפת תפוז
45 גרם שוקולד מריר
2 תפוזים קצוצים


אופן ההכנה
לחמם תנור ל-100 מעלות ולשים נייר עטיפה בתבנית. לשים חלבונים ואבקת סוכר בקערה גדולה. להניח מעל מים רותחים בסיר. חשוב שתחתית הקערה לא תגע במים. מקציפים עם מקצף ידני עד שהסוכר נמס. מקציפים עד שמתקשה. מוסיפים אבקת קקאו וקפה נמס ומקציפים עד שמבריק. מזליפים משקית זילוף שכבה עגולה ומסביב שכבה נוספת לשוליים מוגבהים. אופים כ-4 שעות ומעבירים לרשת קירור.

מילוי הערמונים
שמים ערמונים קלופים, חלב ומקל וניל בסיר עם תחתית עבה. מרתיחים ומבשלים 25 ד' עד שהערמונים רכים. מעבירים במסננת או טוחנים בבלנדר. ממיסים סוכר חום בסיר עם 5 כפות מים. מוסיפים מקל וניל ומבשלים עד שהופך לקרמל בהיר. מורידים מהאש ומקררים. מוסיפים לערמונים. מוסיפים קליפת תפוז. ממיסים שוקולד בקערה על סיר מים רותחים ומברישים שוקולד נמס בתחתית כל מרנג. משאירים לצינון. מערבבים תפוז ויוגורט וממלאים בקעריות.
עורמים ערימת קרם ערמונים מעל כל מרנג. רצוי לעשות במועך תפו"א כדי שהקרם יצא בצורת אטריות. אפשר גם עם שקית זילוף. כדאי להגיש מיד או לשמור עטוף בניילון נצמד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה