השאבלי של WILLIAM FEVRE בדרך היין

בבעלות דומיין William Fevre כ-1,500 דונם כרמים באחד מאזורי היין המבוקשים ביותר בצרפת - אזור בורגונדי וליתר דיוק ב-Cote d’Or שכשמו כן הוא: מייצר יינות זהב

יינות הטעימה של דרך היין. צילום דוד סילברמן dpsimages
יינות הטעימה של דרך היין. צילום דוד סילברמן dpsimages

לאחרונה ביקר בארץ לוק בושאר, מנהל היצוא של חברת Maisons & Domaines Henriot האחראית לכמה ממותגי היין הגדולים ביותר של צרפת, בעיקר ביינות הלבנים, ובראשם יקב William Fevre, שיש להם אוהדים ברחבי העולם וגם בישראל. בושארד הגיע אלינו כאורח משפחת שקד בעלת רשת דרך היין, שמייבאת גם את יינות יקב זה.

לוק בושאר בטעימה. צילום דוד סילברמן dpsimages
לוק בושאר בטעימה. צילום דוד סילברמן dpsimages

בבעלות דומיין William Fevre כ- 1,500 דונם כרמים באחד מאזורי היין המבוקשים ביותר בצרפת – אזור בורגונדי, וליתר דיוק ב- Cote d’Or, שכשמו כן הוא: מייצר יינות זהב, גם בטעם והרבה פעמים גם במחיר. ליקב חלקות פרמייר קרו וגרנד קרו מהגדולות שבאזור, ולכן הוא נחשב ליקב שיש לו את הכמות הגדולה ביותר של כרמים באיכות הטובה ביותר של אזור הזהב של בורגון.

Petit Chablis William Fevre 2017 – שאבלי הוא אחד משמות היין המפורסמים בעולם, אך כמה משותי היינות יודעים שמדובר בענב השרדונה? שאבלי הוא האזור הצפוני ביותר בבורגון, ושם מייצרים כמעט אך ורק יינות לבנים מענבי שרדונה. בהיותם יינות המיוצרים באזור קר יותר מאשר רוב חלקי העולם בהם מייצרים יין מזן השרדונה, טעמם שונה לחלוטין. הפטיט שאבלי הוא יין הכניסה לעולם השאבלי, וכשמו כן הוא: 'פטיט' (מבטאים 'פטי') שפירושו 'קטן'. יין נעים ומינרלי כמו כל יינות השאבלי, נחמד לפתיחה אך לא מעניין במיוחד. המחיר 130 ₪

Chablis William Fevre 2017 – יין שעשוי מענבים שנבחרו בקפידה רבה יותר, מכרמים קרובים יותר לחלקות הגרנד קרו. יין מרענן עם טעמים חדים של שרדונה ללא עץ, שטעמיו לימוניים ומאוד מאפיינים את האף והטעם של שרדונה צפוני. יין כייפי. המחיר 160 ₪

Cablis 1er. Cru Vaillons William Fevre 2016 – הענבים מחלקת כרם מיוחדת של חלקות הפרמייר קרו מאזור וואיון. היין התיישן בחביות עץ אלון ישנות Sur Lie – דהיינו על השמרים. מעט בקבוקים יוצרו ממנו, ומגיע לארץ במשורה. יין מינרלי מאוד. טעם מעט עגול בפה, עם חומציות נעימה. לוק בושארד מספר שעקב ברד שירד זמן קצר לפני הבציר, לא הספיקו להציל חלק נכבד מהענבים. יין מעט דבשי, ולמרות זאת סיומת מעט מרירה אבל טעימה לאוהבי הזן. המחיר 260 ₪

Chablis 1er. Cru Montmains William Fevre 2017 ענבים מאזור באיו, הגדלים על אדמת חרס וגיר ונותנים לשרדונה באמת טעם שונה מהיין הקודם. 2 ק"מ מהאזור ממנו הגיעו הענבים ליין הקודם משנת 2016, מקנים ליין טעמים שונים לגמרי. גם ליין הזה מינרליות גבוהה וחומציות בולטת. אם הייתי שותה אותו בלי להשוותו ליין הקודם, הייתי נהנה ממנו יותר. לטעמי, בהשוואה לפרמייר קרו של 2016 הוא היה פחות מענין, ועל טעם וריח כמובן אין להתווכח. המחיר 260 ₪

Chablis Grand Cru Bourgros Willam Fevre 2017 מחירו של היין 490 ₪, ואני מתחיל מהמחיר כי לא בכל יום טועמים ומוציאים סכום כזה. שקד מספרים כי קיבלו רק מעט מבקבוקי הגרנד קרו, וכי הם נעלמים מהר מהמדף. יש להם אוהדים רבים שנשבעים על הגרנד קרו המדהים הזה שטעמנו. יין עשיר בטעמים ומורכב, עם טעמים רבים של פרי רענן. יין מאוזן בצורה מושלמת. לגימה יקרה אך נהדרת. שאבלי במיטבו.

Meursault Les Clous Bouchard 2017 – בהמשך ירדנו דרומה באזור ליקב אחר. מרסו הוא אחד משלושת הכפרים בעלי שטחים נרחבים של כרמים באזור הקוט ד'אור. במרסו אין גרנד קרו, אבל יש יין נהדר. ליינות הלבנים של מרסו טעמים מאוד מאפיינים, שאינם דומים לאחיהם בצפון. היינות חומציים, ויש להם כושר התיישנות נהדר. אפילו הוילאז' הפשוט שמייצרים במקום, הוא יין מורכב ונהדר. היין שטעמנו עשיר ומלא טעמים. מרסו במיטבו, ובל נשכח: בסך הכל שרדונה, ואף על פי כן מומלץ לטעום ולהיווכח לאיזה איכויות מגיעים באזור יין מדהים זה. המחיר 270 ₪

הערת המערכת

הקורא יוסי דור הסב את תשומת לבנו לכך שמשמעותו של Cote d'Or אינו אזור/גבעות הזהב. לדבריו, השם שהשתרש בטעות הוא קיצור של Cote d'Oriental, שכן הגבעות פונות מזרחה. אנו מקבלים את התיקון ועדיין נשמור על ההתייחסות ליינות כשווים זהב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה