השבוע בענף היין 52: רק טעימת יינות

לפעמים צריך להירגע מסיפורים שלא תמיד שומעים עליהם, או מקצת רכילות מעניינת. השבוע נעשה את זה עם טעימות של יינות חדשים בשוק: יקב הרי גליל, יקב מיה לוצ'יה, יקב נבו

לפעמים צריך להירגע מסיפורים שלא תמיד שומעים עליהם, או מקצת רכילות מעניינת. השבוע נעשה את זה עם טעימות של יינות חדשים בשוק: יקב הרי גליל, יקב מיה לוצ'יה, יקב נבו.



יקב הרי גליל: כרם יפתח מרלו פטי וורדו 2013
יינן: מיכה ועדיה. כורמת: דוריס פארן. 18 חודשי חבית, 15.5% אלכוהול.
צבע אדום עמוק, אטום, עם גוון סגול בשוליים. ריחות של דובדבן ופלפל. בפה: הטעמים האדומים הבשלים קופצים החוצה.
היין מרוכז מאוד, אדמתי, והטאנינים מאוד מתוקים. גוף חסון עם סיומת ארוכה ומאוד מרשימה.
וזו כנראה בדיוק הבעיה של היין הזה, שמתהדר כיין הטוב ביותר שהיקב ייצר.
זה עוד יין שעושים ביקב רמת הגולן ובשלוחתו בקיבוץ יראון, על פי מתכון. יין מרשים עם אחוזי אלכוהול גבוהים, בומבסטיות, וכזה שאי אפשר להתעלם ממנו – אז ניתן לו מדליה.
ואני חשבתי שיקב הרי גליל רצה להיות משהו אחר. נגיש יותר, צעיר יותר, בעל אמירות מעניינות. הם עשו את זה יפה מאוד עד עכשיו. אז כנראה יש שינוי מדיניות, שגם מצביעה על תג מחיר כבד יותר מעל 150 שקלים.
נראה כי הרי גליל – רמת הגולן: הורדות הידיים מתחילות.
תמורה למחיר (VFM): יין יקר מדי מול מה שיש לו להציע בליגה הזו של מחירים.
הצילום מדף הפייסבוק של היקב

יקב מיה לוצ'יה: סירה 2015
מיה לוצ'ה הוא היקב הביתי של היינן קובי ארביב, הנמנה על צוות יינני יקב רקנאטי, עם גיל שצברג ועידו לוינסון.
סירה 2015 של קובי ארביב נעשה בתוספת מיצוי שדרות הענבים, המתבצעת על מנת למצות פרופיל ארומטי שנמצא בגפן.
זהו יין עשיר שדורש תשומת לב. באף יש המון אלמנטים של ריחות אדמה, הדר, טבק ופרי שחור טרי. בקצוות אפשר להרגיש את ריח השוש (ליקריץ). בפה ירקרקות קשוחה מתובלת מאוד, אבל יחד עם זאת היין נינוח ומתנהג כיין בוגר ואחראי. יופי של יין.
מעניין לטעום את היין הזה ללא השדרות, ולראות אם אכן יש שינוי.
הסירה 2015 של מיה לוצ'יה יצא בימים הקרובים לחנויות -מחיר טרם נקבע (נעדכן). 

צילום דיויד סילברמן

יקב נבו: השקת היקב החדש והשקת יינות חדשים
יקב נבו הקטן של היינן נבו חזן, שוכן במושב מטע. עשו בו מתיחת פנים מרשימה. חשבו שם על הכל, כולל נגישות מקסימלית לנכים בעלי כיסא גלגלים. המקום ערוך עם מטבח מאובזר, ואפשר לקיים ביקב אירועים מגוונים.

מרלו 2013 מענבי הרי יהודה
זה מרלו עסיסי. האף מציג פירות אדומים בולטים כמו דובדבן ופטל, עם רמזים של טופי וניחוחות תה, שזיף, ודובדבן שחור. בפה: קקאו, פרי אדום צעיר ועור. טאנינים אלגנטיים ומאוד נעימים. מרלו מצוין. שאפו.
המחיר 125 ₪ – VFM מעולה

פטי וורדו מרלו (30%) 2013
שילוב מאוד ייחודי ומאוד מעניין. תוספת המרלו מרגיעה את הפטי וורדו.
ריחות בשלים וטובים של פרי. ירקרקות מאוד נעימה. טעמים טובים.
זה יין שעובד בכוס, וכל הזמן משחרר עוד ועוד ריחות וטעמים, וזה יין שזועק לאוכל לידו. יופי של יין.
המחיר 125 ₪ – VFM מעולה 

צילום איל גוטמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר