השבוע: שפים ערבים בטעם הכפר בפסטיבל הגלבוע

לראשונה יערך יריד אוכל עם שפים ערבים – "טעם הכפר" – במשך שלושה ימים בכפר טייבה בגלבוע, במסגרת פסטיבל הדו קיום בין 26ל- 28 באוגוסט.

המסעדות והשפים שישתתפו הם: מסעדת דיאנה – קבאב, סלטים, מנות צמחוניות, מסעדת אלבאבור, מסעדת אחים אמארה, מסעדת סהרה, אל ג'נינה (אבו מאהר), זועבי ואיל – פלאפל וזעתר, זועבי בסאם – פיתה ערבית עם לבנה וזעתר, זועבי דאמן – ממתקים ובקלאוות, פודי עבדאלטיף – גבינה ערבית, זועבי ממדוח -שתייה וגרעינים, זועבי מוחמד מושרף – פול וחומוס, ממתקי אל מוכתאר – כנאפה, בקלוואה, אריסה.

בנוסף לדוכני האוכל יערכו בכפר הופעות של אפרת גוש, כמאל סלימאן, ירמי קפלן, זוהר פרנסיס, דנה ברגר וויסאם חביב. הכניסה חופשית.

הפסטיבל מתקיים במטרה לכונן מסורת של שיתופי פעולה בין-תרבותיים בין יהודים לערבים. לאורך כל ימי הפסטיבל יתקיים בכפר א-טייבה "כפר פתוח", בו יארחו תושבי הכפר את אורחי הפסטיבל בכפרם ובבתיהם.

כעשר משפחות בכפר יפתחו את בתיהם לאורחי הפסטיבל לחוויה של אוכל, מסורת, מנהגים, מוסיקה, והרבה אוירה חמה ואותנטית. במרכז הכפר יוקם יריד אוכל בסגנון "טעם העיר", במסגרתו יתארחו בכפר מיטב המסעדות המזרחיות והערביות בגליל לדוכני טעימות.

כפר א-טייבה שבגלבוע הוקם בשנת 1920 ומונה 240 משפחות. הכפר מהווה דוגמה לטיפוח הכפרים בגלבוע: אותנטי, יפהפה ופסטורלי, ובתחומו ניתן למצוא שרידי מבצר צלבני ועוד שרידים עתיקים נוספים.


www.hagilboa.org.il
מוקד הפסטיבל: טל. 04-6071100, 04-6070708








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה