השטן והקברנה סוביניון של קונצ'ה אי טורו הגיעו למושבה הגרמנית בחיפה

ב- 1891 נוסד יקב קונצ'ה אי טורו בצ'ילה. הכרמים מבוססים על שתילים שהובאו מבורדו, צרפת. המותג Casillero del Diablo, מרתפו של השטן, הוא המצאה של מייסד היקב, שהפיץ שמועה שהשטן שוכן במרתף כדי להרחיק זרים.

השקת הקברנה סוביניון 2006 של היקב (בינינו, קצת מהיר מדי לחנוך יין מבציר 2006 שכבר יושן בחבית, וזה מתחיל להיות דומה לשנות מודלים במכוניות) התקיימה במסעדת casa de Masaya
השוכנת באחד מרחובותיה היפים של חיפה, שדרות בן גוריון, המוכר לוותיקים כשדרות או"ם, ולפני כן המושבה הגרמנית.

ברחבת הכניסה למסעדה התקבלנו על ידי נציג קונצ'ה אי טורו ובעלי המסעדה.
לאחר סיור קצר במסעדה ומעבר על התפריט הגענו לשולחן הטעימות, שם עמדו שניים שהסבירו על ההיסטוריה של היקב ועל הדירוג של היינות השונים.
היינות כולם היו מוצלחים. אולי הדירוג האישי שלנו לא תאם את זה של המארחים, אך ללא ספק אלה יינות טובים, בהם כל אוהב יין ימצא את זה המועדף עליו.
אנחנו העדפנו את המרלו והקברנה סוביניון 2006. ולראיה שבחרנו נכון, קיבל הקברנה פרס מטעם המגזין Decanter והוכתר בחודש מאי השנה כאחד מ- The world’s 50 best value reds.

מסביב לשולחן הטעימות שמוקם ברחבת הכניסה פוזרו שולחנות עמידה, שנתנו אפשרות ליהנות ממראהו של הרחוב שמעליו המקדש והגן הבאהאי ומתחתיו הנמל.
היה מרגש לעמוד עם כוסות יין, להתבונן ברחוב היפהפה, ולחשוב שאימא שלי גרה ממש כאן ברחוב, בגיל 15, בתחילת שנות השלושים של המאה שעברה, עם בעל בית גרמני טמפלרי, והיום זהו רחוב מסעדות וגלריות מקסים.

את יינות היקב הצ'יליאני אפשר להשיג בחיפה בחנות Special Reserve במרכז פנורמה.
החנות נוסדה ב- 1995 ומכילה מאות סוגי יינות מהארץ ומחו"ל, בצירים מיושנים ואוספים נדירים.
במרכז ההדרכה של ה"ספיישל ריזרב" מעבירים קורסי יין למתחילים, מתקדמים, הדרכות לאנשי מקצוע לברים, מסעדות, חנויות יין, יקבים וחברות יבוא, ארגון טעימות וארוחות יין מודרכות במרכזי הדרכה, בתים ומסעדות, ערבי גבינות ויין מודרכים, והפקת אירועי יין וגסטרונומיה.

עד 14 באוקטובר יתקיים במסעדת casa de Masaya בחיפה פסטיבל יין, במסגרתו יוגש בקבוק יין על כל הזמנה מעל 99 ₪.

השילוב של יין מצוין והרחוב הקסום וסביבתו, היו שילוב שגרם הנאה מרובה לנפש. שווה לטעום.

ליקב קונצ'ה אי טורו מבחר מגוון של יינות: קברנה סוביניון, שרדונה, מרלו, סוביניון בלנק, קרמנרה, שירז, פינו נואר, ריזלינג, ועוד.
כל המעונין בפרטים היסטוריים ומקצועיים על היקב מוזמן לאתר מוקפד ומעניין:
www.casillerodeldiablo.cl



casa de Masaya
שד' בן גוריון 39 חיפה








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה