השף ניר צוק נשלח לגרמניה בשליחות דיפלומטית

במסגרת ביקורו של השר אולמרט בגרמניה, הוזמן השף ניר צוק ממסעדת קורדליה לערוך ארוחת צהרים משותפת עם שף גרמני, אולריך בארפקר(Mr. Ulrich Baerfacker) ל400 מבכירי אנשי העסקים לציון 40 שנה ליחסים הדיפלומטיים עם ישראל.

הארוחה התקיימה בבית איגוד לשכות המסחר. בארוחה השתתפו שני שרים גרמנים: וולפגנג קלמנט שר הכלכלה ורווחה ווולטר הירך השר לעניני כלכלה תעסוקה והתחבורה.

את ארוחת הצהריים בנו שני השפים על טהרת מוצרי מזון ישראלים שנשלחו במיוחד לגרמניה על ידי מכון היצוא:
טחינת אל ארז – טחינה איכותית, המיוצרת בשיטה מסורתית ובעבודת יד בשימוש בחומרי הגלם המובחרים ביותר. המפעל המשפחתי נמצא בנצרת.
ממתקי מכרום – מפעל הבקלאוות והעוגות המזרחיות הגדול והמפורסם בנצרת. שלושה דורות ליצירה.
שמן זית ג'האשן – בית הבד הגלילי אשר שורשיו הולכים אחורה לשנת 1863 מייצר שמן זית איכותי.

שלושת חברות אלו משווקות את מוצריהם תחת המותג גליל אתניק. פרוייקט אשר מחבר ביחד חברות ערביות, ישראליות מאזור נצרת והגליל המשווקות ביחד לחו"ל את תוצרתן.

בנוסף לשמן הזית, ישולבו גם זיתים ותבלינים של החברה בארוחה
חברת אגרקסקו תורמת תמרים מסוג מג'ול. אגרקסקו מייצאת לחו"ל תחת המותג כרמל ירקות, פירות,דגים, בשר ומוצרים כללים בהיקף של 580 מיליון דולר לשנה.

יקב ברקן תורמים את היין לארוחה, יצרני יין ומשקאות חריפים איכותיים ממובילי היקבים בארץ.

להלן דוגמה של חלק מהמנות שיוגשו בארוחה
דגים מעושנים על סלט עשבים עם צנוברים קלויים ברוטב חזרת
סלט ירוק עם קריספי סלק ועלי ורדים מסוכרים
שיפודי סלמון בסלסת תמרים וכוסברה
פילה דג (לבחירתכם) על תבשיל עדשים שחורים בירקות שורש ויין אדום.
רד סנפר בסלט חם של עגבניות וארטישוק ירושלמי
רביולי גבינות ברוטב עלי גפן

שף ניר צוק: " זה כבוד גדול בשבילי לייצג את המדינה באירוע שכזה. את הארוחה בנינו בשילוב מוצרים שמייצגים ישראליות ויכולים להשתלב בכל ארוחה, מאירוע גורמה יוקרתי ועד ארוחה פשוטה בבית. חשוב לנו להראות שמעבר לחומוס והפלאפל המוכרים יש מגוון רחב של אפשרויות בישול עם המוצרים הנפלאים שהגיעו מהבית לכאן לגרמניה."






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה