השף שאול בן אדרת מקימל הוכתר לאלוף ישראל בהכנת גפילטע פיש

בן אדרת הכין בתחרות שלוש מנות גפילטע פיש: גפילטע פיש אסייתי ששילב דג קרפיון עם דג סלמון, וואסבי ושומשום; גפילטע פיש מזרחי המשלב קרפיון עם דג מוסר ברוטב לימונים ואריסה; וגפילטע פיש מזרח אירופאי המשלב קרפיון בתיבול כוסברה, פטרוזיליה, טימין ודפנה

באליפות ישראל להכנת מנות גפילטע פיש לקראת הפסח, בה התמודדו תשעה שפים, זכה השף שאול בן אדרת ממסעדת קימל בתל אביב בתואר אלוף ישראל בהכנת גפילטע פיש.

בן אדרת הכין בתחרות שנערכה ע"י איגוד השפים וחברת "נורקייט", שלוש מנות גפילטע פיש: גפילטע פיש אסייתי ששילב דג קרפיון עם דג סלמון, וואסבי ושומשום; גפילטע פיש מזרחי המשלב קרפיון עם דג מוסר ברוטב לימונים ואריסה; וגפילטע פיש מזרח אירופאי המשלב קרפיון בתיבול כוסברה, פטרוזיליה, טימין ודפנה.

גפילטע פיש הינה המנה הפופולאית ביותר בשולחן חג הפסח, ובכ-72% משולחנות החג מוגשת מנת הגפילטע פיש כמנת פתיחה או כמנת ביניים בארוחת ליל הסדר (גם בכ-30% מהסדרים אצל בני עדות המזרח מוגשת מנת הגפילטע פיש בארוחת החג).

בן אדרת זכה ב-100 ק"ג דגי קרפיון, ובכרטיס טיסה לגרמניה והשתתפות באליפות שפים שתיערך באוקטובר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר