השפים של שרתון ישראל בשבוע ישראל בליסבון לכבוד 60 שנה למדינה

זו השנה הרביעית ברציפות שהשף קדוש הוזמן לייצג את ישראל בליסבון בירת פורטוגל, להצגת יכולותיו ורזי הבישול הישראלי.
השנה הצוות שהה בפורטוגל במשך 8 ימים והכין ארוחות ערב שונות במשך שישה ימים, כאשר הארוחות היו אמורות לייצג את ההתפתחות הקולינרית בישראל, על פי העשורים השונים.
ביום הראשון – העשור הראשון: הארוחה הייתה מבוססת על אורז בן-גוריון (יותר מוכר לנו כפתיתים ).
ביום השני – העשור השני: הבסיס היה אבוקדו וחציל.
ביום השלישי – העשור השלישי: הבסיס היה דלעת וגזר. 
ביום הרביעי – בעשור הרביעי כבד אווז החל להיות מוכר ומבוקש, וכן התחילה המסורת של הגשת המזון כגורמה
ביום החמישי -בעשור החמישי  שולבו ערמונים ואספרגוס
ביום השישי – העשור הנוכחי: הוקדש כהצדעה ליין הישראלי. הוכנו זביוני וקרפ ממולא.

נבחרת השפים שבראשה עמד השף שלום קדוש כללה את השף גולן ישראלי, שף שרתון מוריה תל-אביב; הקונדיטור ציון אבוחצרה משרתון פלאזה ירושלים; רפיק ג'ברין שף תפעולי של הילטון ת"א; ויוסי שיטרית ממסעדת ויולט.

שגריר ישראל בפורטוגל, אהרון רם, אמר: "הנבחרת זכתה לשבחים רבים, וייצגה את ישראל בדרך כל כך יפה. העובדה שישראל נראית אחרת, שמסוגלת לייצר יין משובח וקולינריה כזאת – זה הייצוג החשוב והאמיתי של ישראל בעולם".

הנבחרת הוזמנה גם להיפגש עם תלמידים בבי"ס למלונאות בפורטו, שם נפגשו השפים עם התלמידים ולימדו אותם גסטרונומיה ישראלית.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה