השתלמות בישול מקצועית במטבח אסייאתי לקראת גל תיירות מהמזרח הרחוק

לא מכבר נכנס לתוקף הסכם התיירות בין ישראל וסין, המאפשר לקבוצות מאורגנות מסין להגיע לישראל למטרות חופש ובילוי, ובכך מעניק לישראל יתרון על פני מדינות אחרות בתנועת התיירות מסין.
בעקבות ההסכם צפויה עליה משמעותית במספר התיירים הסיניים המגיעים לארץ, ובמשרד התיירות נערכים במהלך החודשים האחרונים לקליטת התייר הסיני, באמצעות התאמת המוצר התיירותי לצרכיו ובקשותיו הייחודיות.

מסקר שערך מכון המחקר לתיירות סינית היוצאת, עולה כי שלושת הנושאים החמים בדיונים בין סוכני התיירות בסין ומפעילי התיירות בארצות השונות, הוא גובה ההוצאות במהלך הנסיעה, זמינות אוכל סיני בארץ היעד, ומשך הזמן הדרוש להשגת אשרת תייר לביקור בארצות השונות.
לפיכך במהלך 2009 צפויים לפקוד את מסעדות ישראל המגישות תפריט מזון בסגנון ארצות המזרח הרחוק, תיירים סיניים שיחפשו את המנות המוכרות והאהובות שלהם.

בבית הספר המרכזי למקצועות האירוח – תדמור, יזמו בחסות משרד התיירות ובשיתוף עם משרד התמ"ת ואיגוד המסעדות האתניות, תוכנית הכשרה מיוחדת עבור טבחים ישראלים ממסעדות החברות באיגוד, לקראת הגעתם של התיירים הסינים.
ההשתלמות, הכוללת 10 מפגשי הדרכה, מבוססת על תוכנית מיוחדת שנועדה להכשיר כוח אדם ישראלי איכותי ברמה גבוהה לבישול בסגנון האסייאתי וכוללת מגוון תחומים: ציוד וחמרי גלם יחודיים, טכניקה ושיטות בישול, מאכלים אופייניים למטבח הסיני בחלוקה לקנטונים, היכרות עם מטבחים אסיאתיים נוספים – תאילנד, הודו, יפן ועוד.
ההשתתפות בהשתלמות אינה כרוכה בתשלום.

את ההשתלמות יעביר שף גיל גורביץ', בוגר תדמור ו- The Culinary Institute of America עם התמחות בבישול אסיאתי, וכיום מדריך טבחות ב"תדמור". שף גורביץ', בעל ניסיון קולינרי של 28 שנים כשף ובעל מסעדות, השתלם באופן מקצועי במשך מספר שנים בדרום מזרח אסיה, והתמחה במלון הונאן בשיאן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה