התאמת מנות ויינות בראש השנה 2005 – תשס"ו

ראש השנה בא עלינו לטובה. ארוחת החג משופעת בשלל מנות מגוונות, שאפשר ורצוי להגישן בליווי יינות.
לרוב נפתחת הארוחה במגוון סלטים. הסלטים מתובלים וטעמיהם דומיננטיים, לכן נלווה אותם ביינות ארומטיים (חצי יבשים) כגון: גוורצטרמינר, יוהנסברג ריזלינג, מוסקט, סמיון.
כמובן שניתן לשלב יינות לבנים יבשים כמו סוביניון בלאן ושרדונה.

למנות הדגים – במידה והדג חריף מזרחי, ניתן לשלב יין לבן ארומטי או יין אדום קל.
לכל בעלי הכנף למיניהם – עוף, הודו, אווז וכדומה, ניתן לשלב שרדונה ויין אדום קל.
לצד תבשילי הבשר מומלצים יינות אדומים כבדים ועוצמתיים, מאזור פיימונטה באיטליה, יינות בסגנון בורדולזי, קברנה סובניון, מלבק, וטמפרניו. מתאימים גם ינות אדומים יבשים ופרותיים בעלי חמיצות נמוכה בסגנון העולם החדש – מקליפורניה בארה"ב או מאוסטרליה.
למנות האחרונות נשלב יין קינוח.
ולא לשכוח תירוש ענבים לזאטוטים. ניתן להוסיף לתירוש קרחונים של יין לבן ארומתי משובצים בענב, אשר קפאו במקפיא הביתי, יפה וטעים.
בסיום הארוחה, כשהבטן מלאה, ניתן ליהנות מקוניאק, ארמניאק וברנדי.
הקפידו לשתות מים במשך הארוחה.

רשימת יינות כשרים מומלצים:
 גוורצטרמינר 04 ירדן, יקבי רמת הגולן
 ריזלינג 04, יקבי תשבי
 סובניון בלאן פומה 04, יקב דלתון
 סובניון בלאן 04, יקב יתיר
 סוביניון בלאן 04, יקב הרי גליל
 סובניון בלאן – גיר 04, יקב תבור
 גוורצטרמינר 04, יקב בנימינה
 מרלו 02, יקבי עמק האלה
 קברנה סובניון02 רזרב, יקב דלתון
 פטיט קסטל 2003 –יקב קסטל
 ירדן קברנה סובניון 01, יקבי רמת הגולן
 קברנה סובניון 01 אילן, יקבי צרעה
 יין לבן קל- יסמין 04, יקב רקנאטי
 יין קינוח, מוסקט 03, יקבי עמק האלה
יש להקפיד שהיינות הלבנים הנם מהבציר האחרון

יינות לא כשרים:
 היינות של היקבים: אמפורה, מרגלית, ברבדו, זאוברמן, אינם כשרים,ובהחלט ראויים ללוות את ארוחת החג.
לכן, אם חשובה לכם כשרות הארוחה שימו לבכם לכך.

והמלצה שלי: למרות המחירים המפתים, למרות הזמינות הגבוהה, מאחר שבארוחת החג מושקעים כל כך הרבה כסף מאמצים וכוונות טובות, אל תתפתו למבצעים ברשתות השיווק. פנקו את האורחים שלכם ואת עצמכם ביין טוב, ושתהיה לכולם שנה נהדרת והוגנת.

איש הענבים
סמטת מזל שור 9, יפו העתיקה
טלפון: 03-580533

www.grape-man.com






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה