וורטמן – יקב עירוני כרמלי

יקב וורטמן – סוביניון בלאן וסמיון, שיחד יוצרים משהו שונה
יקב וורטמן – סוביניון בלאן וסמיון, שיחד יוצרים משהו שונה. צילום איילת קרבצקי

בלב חורשה, במקום בו הירוק של הכרמל נושק לכחול של הים, נמצא מרכז המבקרים של יקב וורטמן. חי וורטמן, השם שמאחורי היקב, חרט על דגלו שימוש בענבים הנטועים ברכס הכרמל, מקום בו בחר הברון דה רוטשילד לנטוע את הכרמים הראשונים  אי אז בשלהי המאה ה- 19. היקב מושתת על עבודה ידנית, החל מהבציר ועד לביקבוק. הענבים מגיעים מאזור שפיה, מגפנים שתולות באדמת גיר בגובה לא רב במעין מיקרו אקלים, והכל במטרה לקבל יין בעל אופי אזורי ובעל איכות מקסימלית.

בלב חורשה, במקום בו הירוק של הכרמל נושק לכחול של הים, נמצא מרכז המבקרים של יקב וורטמן
בלב חורשה, במקום בו הירוק של הכרמל נושק לכחול של הים, נמצא מרכז המבקרים של יקב וורטמן. צילום איילת קרבצקי

הענבים נבצרים ידנית, עוברים הפרדה ומעיכה ביקב, ותוססים במכלים קטנים. בסיום התסיסה ולאחר השרייה נוספת על הקליפות, עובר היין סחיטה ולאחר מכן מועבר לחביות עץ אלון לתקופות התיישנות שונות. בשלבים אלו, מתגבשת ההחלטה על הרכב הבלנד הסופי. לאחר יצירת הבלנד, חוזר היין להתיישנות נוספת בחביות. כיום מייצר היקב 20,000 בקבוקים בשנה.

יין פרחוני ונעים לשתייה מידית, ללא חומציות רבה
יין פרחוני ונעים לשתייה מידית, ללא חומציות רבה. צילום איילת קרבצקי

עמק שפיה לבן 2015 – יין לבן יבש. עשוי מסוביניון בלאן – 84%, סמיון – 16% מגפנים בוגרות בעמק שפיה. 7 חודשי יישון בחביות עץ אלון צרפתי. 12.5% אלכוהול. יין נעים לשתייה, חייב להיות מקורר מאוד. באף ריחות פרחוניים, עם דגש על  ריחות פרי הדר. בפה טעמי אשכולית. סיומת קצרה. מעט חומצי מהרגיל. המחיר 80 ₪.

סוביניון בלאן 2016 עם תוספת 15% קולומבר – לא ראה חבית, שהה מספר חודשים במכלים. יין פרחוני ונעים לשתייה מידית, ללא חומציות רבה. המחיר 75 ₪.

שמבור – קברנה סוביניון-קריניאן-מרלו 2013 – שהה 10 חודשים בחבית. באף ריח מאוד נעים של פירות בשלים. פה עמוס בפרי ושוקולד עם מליחות נעימה. יין לשתייה מידית. המחיר 80 ₪.

יין שצריך להיות פתוח לפחות שעתיים לפני השתייה
יין שצריך להיות פתוח לפחות שעתיים לפני השתייה. צילום איילת קרבצקי

מרלו 2015 – 12 חודש בחבית. יותר מדי עץ באף ובפה. יין שצריך להיות פתוח לפחות שעתיים לפני השתייה.

קריניאן 2014 – הענבים מכרם בוגר בן 50 שנה. 9 חודשים בחבית ויצא יין מעולה. אף מלא בריח תות ופטל. הפה שוקולדי נעים, סיומת ארוכה. יין שניתן לשמור מספר שנים. המחיר 110 ₪.

פטי וורדו 2014 עם 15% מלבק – הענבים מכרמים בכרמל. 14 חודשי חבית צרפתית, 14% אלכוהול – המחיר 120 ₪. קברנה פרנק 2014 עם 15% מלבק – הענבים מכרם שפיה, 14 חודש בחבית צרפתית. המחיר 80 ₪ – לטעמי שני היינות מעט מימיים ושטוחים.

 

יפה שהיקב שומר על אחידות הכרמים ועל אחידות השיטה הידנית. יש מגוון יינות, כך שכל אחד ימצא את מבוקשו. יש ביניהם יינות מוצלחים יותר לטעמי. המחירים מעט גבוהים באדומים, לא VFM (תל"כ – תמורה לכסף). מרכז המבקרים בהחלט שווה ביקור. רעיון מקורי, יקב עירוני.

 

 

 

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה