וטרושקה – מאפה גבינה רוסי

מצרכים ( ל-3 עוגות בקוטר 20 ס"מ)בצקשלוש וחצי כוסות (500 גר') קמח.חצי שקית או קוביית שמריתחצי שקית משפר לאפיה ביתיתשליש כוס סוכר150 גרם חמאה רכה2 ביצים מס' 1שני שליש כוס חלב1 כפית מלחמלית250 גר' גבינת כנען או טבורוג 100 גר' גבינת מסקרפונה1/3 כוס סוכר1 ביצה מס' 11 שקית סוכר וניל או וניל מחצי מקלגרידה מלימון1 ביצה טרופה למריחה אופן ההכנהמכניסים לקערת מערבל את כל החומרים פרט לחמאה.לשים בוו לישה במהירות איטית מספר דקות ומוסיפים את החמאה הרכה, לשים עד לקבלת בצק רך ועדין שניתק מדפנות המערבל.משהים בקערה מכוסה במקרר כ-4 שעות (או למשך הלילה).מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.מחלקים את הבצק ל-3 כדורים זהים, מרדדים כל כדור לעלה עגול בקוטר 24 ס"מ, מסמנים על העלה עיגול פנימי בקוטר 18 ס"מ, מורחים את מלית הגבינה בעובי 1 ס"מ בעיגול הפנימי בלבד.משמנים תבנית אפיה עגולה בקוטר 20 ס"מ ומניחים הבצק עם המלית בתוכה, מקפלים פנימה את השוליים הלא מרוחים של הבצק על המלית.מורחים בביצה טרופה ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח.אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות.מוציאים מהתנור ומברישים היטב את השוליים בסירופ סוכר, או בריבת מישמש.

מצרכים ( ל-3 עוגות בקוטר 20 ס"מ)
בצק
שלוש וחצי כוסות (500 גר') קמח.
חצי שקית או קוביית שמרית
חצי שקית משפר לאפיה ביתית
שליש כוס סוכר
150 גרם חמאה רכה
2 ביצים מס' 1
שני שליש כוס חלב
1 כפית מלח

מלית
250 גר' גבינת כנען או טבורוג
100 גר' גבינת מסקרפונה
1/3 כוס סוכר
1 ביצה מס' 1
1 שקית סוכר וניל או וניל מחצי מקל
גרידה מלימון
1 ביצה טרופה למריחה

אופן ההכנה
מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים פרט לחמאה.

לשים בוו לישה במהירות איטית מספר דקות ומוסיפים את החמאה הרכה, לשים עד לקבלת בצק רך ועדין שניתק מדפנות המערבל.

משהים בקערה מכוסה במקרר כ-4 שעות (או למשך הלילה).

מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית.

מחלקים את הבצק ל-3 כדורים זהים, מרדדים כל כדור לעלה עגול בקוטר 24 ס"מ, מסמנים על העלה עיגול פנימי בקוטר 18 ס"מ, מורחים את מלית הגבינה בעובי 1 ס"מ בעיגול הפנימי בלבד.

משמנים תבנית אפיה עגולה בקוטר 20 ס"מ ומניחים הבצק עם המלית בתוכה, מקפלים פנימה את השוליים הלא מרוחים של הבצק על המלית.

מורחים בביצה טרופה ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות.

מוציאים מהתנור ומברישים היטב את השוליים בסירופ סוכר, או בריבת מישמש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר