זואי פפאיה

מתכון של שף ירון שנבל למסעדת טאיה - מטבח אסייתי וסושי בר. הגרסה של השף לסלט הסום טאם התאילנדי המפורסם. הרוטב הוא המרכיב המייחד את הסלט ומורכב מרוטב דגים ומיץ מליים טרי. מדמיינים שאתם בתאילנד ואוכלים בתיאבון

בקערה נפרדת מערבבים את הפפאיה, מחצית מהבוטנים, כוסברה ועגבניות שרי. מערבבים את מרכיבי הסלט עם הרוטב ומפזרים עלי כוסברה
בקערה נפרדת מערבבים את הפפאיה, מחצית מהבוטנים, כוסברה ועגבניות שרי. מערבבים את מרכיבי הסלט עם הרוטב ומפזרים עלי כוסברה

מצרכים

1 פפאיה קלופה וחתוכה לגפרורים ארוכים ודקים

1 שן שום כתושה

½ צ'ילי טרי

3 עגבניות שרי פרוסות דק

60 גרם רוטב דגים תאילנדי

30 גרם סוכר לבן

מיץ מלימון אחד

30 גרם בוטנים מרוסקים

עלי כוסברה לעיטור

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את רוטב הדגים, הסוכר, מיץ הלימון, השום הכתוש והצ'ילי עד שהסוכר נמס.

בקערה נפרדת מערבבים את הפפאיה, מחצית מהבוטנים, כוסברה ועגבניות שרי.

מערבבים את מרכיבי הסלט עם הרוטב ומפזרים עלי כוסברה מעל.

מסעדת טאיה – 09-7728878

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה