זיתים וירקות בכבישה

 

זיתים:
סורים שבורים – מניחים את הזיתים בתוך צנצנת.
יש להוסיף מלח לצנצנת בין 10 ל- 15% מכמות המים.
יש להחליף מים פעמיים בשבוע. לקבלת זיתים מרים יש להחליף פחות.
ניתן להוסיף לפי הטעם: עלי דפנה, פלפל שחור, רוזמרין, טימין ושום לפי הטעם.
לבסוף יש להוסיף שכבה של שמן בכמות יפה, על מנת לבודד את המים, ולאחר מכן יש לאטום את הצנצנת ולהניח במקום מוצל.
זהו תהליך שלוקח זמן רב (לפחות חודשיים שלושה), אולם לאחר מכן הצנצנת יכולה להחזיק לתקופה ארוכה עוד יותר.

ירקות:
ניתן לכבוש עגבניות, מלפפונים, לפת, ואפילו קליפת אבטיח.
מניחים את הירקות בתוך צנצנת אטומה.
יש להוסיף מלח בכמות של 6% מכמות המים.
ניתן להוסיף שמיר, עלי דפנה, או כל תוספת אחרת לפי בחירה.
לאחר הוספת השמן ואטימת הכלי, יש להחליף מים אחת לשבוע למשך חודש, ולהניח את הכלי במקום מוצל.
לשים לב להתחלפות צבע המים בכלי כדי שלא יהיה מאוחר מידי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה