fbpx

זיתים

"זיתים" הוא ספרו החמישי של השף והקונדיטור אבנר לסקין, והפעם זהו ספר ים-תיכוני מכאן ועכשיו, המבוסס כולו על זיתים. בספר למעלה מ- 75 מתכונים שהזיתים מככבים בהם
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

זיתים
מעל 75 מתכונים מפתיעים
מאת אבנר לסקין
צילום: דניה וינר
פן הוצאה לאור – ידיעות אחרונות –
ספרי חמד
המחיר 98 ₪


"זיתים" הוא ספרו החמישי של השף והקונדיטור אבנר לסקין, והפעם זהו ספר ים-תיכוני מכאן ועכשיו, המבוסס כולו על זיתים.
בספר למעלה מ- 75 מתכונים שהזיתים מככבים בהם.

תמצאו כאן הקדמה מעניינת על דרכי הגידול והכבישה של זיתים, וגם כמה מילים מאת התזונאית רחל גרנות על ערכם התזונתי של הזיתים וחשיבות הוספת שומן בריא לתפריט היומי.

פרקי הספר: שמנים בעלי ניחוח, זיתים מתובלים, רטבים וממרחים, ירקות וסלטים, לחמים ומאפים, אורז ופסטה, דגים, עוף ובשר.

מכל פרק בחרנו מתכון שנראה כי יהיה מעניין וטעים לדגום אותו ואת הכנתו: שמן זית עם קונפי עגבניות, זיתים דפוקים במרינדת בצל וסלרי, ממרח זיתי קלמטה ואבוקדו, אספרגוס מאודה ברוטב זיתים, מאפה זיתים טורקי, ספגטי עם טונה וזיתים, פילה סי באס אפוי בציפוי זיתים פריך, אסטופד פרובנסאל.
נשמע בהחלט טעים.


אבנר לסקין הוא שף, קונדיטור ואופה עתיר ניסיון. כיום משמש כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.
ספריו הקודמים: פטיסרי- אומנות הקונדיטור הביתי, לחמים ומאפים ביתיים, בישול עם שוקולד ואגוזים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה