חגיגות הבוז’ולה יתקיימו ביום רביעי

מדי שנה בלילה שבין הימים רביעי לחמישי, בשבוע השלישי של חודש נובמבר מציינים חובבי יין ברחבי העולם את חגיגות הבוז’ולה. חליצת בקבוקי יין הביכורים הצרפתי החלה אולי כתרגיל שיווקי המיוחס לג’ורג’ דה- באף אולם גם אם זה כך אין ספק שהתעלול הזה הוליד טרנד מפואר של הילולה קולינארית. השנה זה יהיה בתאריך 16 בנובמבר.

בימים אלה התקבל מכתבו של ג’ורג’ דובף – הקרוי בשם מלך הבוז’ולה:
“זוהי ממש חוויה לשוטט ביקבי הבוז’ולה בסוף חודש אוגוסט.
זהו גן חסר קצוות עם גפנים , שכל גפן חושף בין 7-10 אשכולות ענבים לצמח, זה כמעט כפול משנה שעברה.
תועלת משלושה חודשים של מזג אוויר אידיאלי, שברובו הייתה שמש ומעט מאוד גשם. ירד פחות גשם ב-2005 מאשר ב-2003.
אולם הגפנים, מטופחים בזהירות ונשמרים היטב, לא סבלו.
הענבים הגיעו לבגרות בצורה ראויה להערצה.
ישנו איזון מושלם בין האלכוהול הפוטנציאלי, החמיצות וה- PH.
אם תחזית מזג אויר הסופי של שבוע זה תגיע, ביום שני החמישי לספטמבר, שזהו תאריך תחילת הקציר, תהיה בגרות מעולה.
האלכוהול הפוטנציאלי יגיע לממוצע של 12 אחוז ואפילו 13 אחוז בתאריך ה-15 לספטמבר.
הגפנים טובים לראייה. הענבים טובים בטעם, יש להם קליפה עבה, דבר המשפיע על צבע ומבנה טובים ליין. הענבים בגודל קטן עד בינוני, לא בדומה לשנים קודמות.
זוהי תהיה שנה מעולה. תחת קיץ שבו שמש טובה וממושכת, הענבים הבשילו לאט, ההתקדמות שלהם, ללא הפרעות , תענוג לראות.
זה עדין מוקדם לקבוע את איכות הבציר ערב לפני הקציר, אולם אני משוכנע מהאיכות המצוינת והבלתי רגילה של הבציר המהיר.
היום אני יכול לומר בפשטות עם שמחה…”:
“2005 the vintage of good cheer”
שלכם מהבוז’ולה,
גורג’ דובף .

הבוז’ולה של ג’ורג’ דובף, אשר מיובא על ידי קבוצת ישראל-צרפת ליינות איכות, מגיע לארץ בימים אלו. החגיגות השנה יתקיימו בשבוע השלישי של חודש נובמבר, בתאריך ה- 16.11.05, בחצות בין יום ד’ ליום ה’. מחיר צפוי לצרכן כ- 79-83 שקל.


חגיגות בוז’ולה במתחם השף ניר צוק
בכל שנה, בחצות הלילה בו מתחיל יום חמישי השלישי של חודש נובמבר, נחלצים מיליוני פקקי שעם ברחבי בעולם מבקבוקי יינות הבוז’ולה. אורחי המסעדות במתחם השף ניר צוק יזכו גם הם לקחת חלק במסיבה העולמית. רק שביפו מתחילים את החגיגה קודם. כבר מהשעה 19:00, בלילה שבין רביעי לחמישי, (16/11/05) פותחות שתי המסעדות והבר את שעריהן לחגיגה קולינרית המותאמת ליינות הצעירים. בכל אחד מהמקומות במתחם יצר השף ניר צוק תפריט שונה שילווה את יינות הבוז’ולה אשר ישפכו כמים, חינם לאורך כל הערב לכל אורחי המתחם.

קורדליה Comme il faut
ארוחה ב-190 שקל לסועד
מנה ראשונה לבחירה
רביולי תרד ברוטב לימון חורפי
טרטר פילה בקר
כבד אווז פריגור
מולים בשמפניה
מנה עיקרית לבחירה
קונפי אווז
טורנדו רוסיני
ביף בורגיניון
מנת קינוח לבחירה
ברולה קלאסי
מרקיז פיסטוק

בוזולה פרוע על הפסנתר בנועה ביסטרו
ארוחה ב-130 שקל לסועד
מנות ראשונות למרכז השולחן
פטה כפרי
סלט ירוק קלאסי
קרפ’צו לוקוס
שרימפס שאוט
מנה עיקרית לבחירה
קסרול ים
קוטלט ברוטב דיז’ון
רביולי פטריות ברוטב שחור
קינוח לבחירהטארט נורמנדי
גלידת הל בקוניאק

מסיבת בוזולה ענקית בג’אפה בר
חוויה ב- 100 שקל לאורח

יין בוזולה כמה שרוצים ומתי שרוצים מלווה בטאפסים צרפתיים: מיני טרטר, שרימפס בפסטיס מגוןן בלינים, פלפלים בדיז’ון, פילה בקר כבוש

מתחם השף ניר צוק, סמטת הזכוכית 1 יפו 03-5184668
מומלץ להזמין מקום מראש



פסטיבל נחלת בנימין – אירוע הנעילה: חגיגות Beaujolais Nouveau
ביום הסגירה של הפסטיבל נחלת בנימין השלישי (17/11/2005) יחגגו במקום את חגיגות הבוז’ולה.
המסעדות תפתחנה דוכני יין חיצוניים, נכבדים צרפתיים יבקרו בנחלה , הקהל יוכל לשמוע במסעדות מוסיקת הילולים צרפתית ועוד. גם באירוע הנעילה יסגר הרחוב לתנועה החל מהשעה 18:00 לקיום ההפנינג רחוב.

עמותת התיירות של עירית תל-אביב יפו תקיים במסגרת פסטיבל נחלת בנימין סיור בוז’ולה ע”י מדריל התיירות דורון עוזרי אשר יתקיים ביום רביעי, ה – 17/11/2005 בשעה 23:30.
הסיור יכלול טעימות יינות בוז’ולה וטעימות מתוך כארבעה תפריטים של פסטיבל נחלת בנימין השלישי , סיור בעקבות האדריכלות הייחודית של רחוב נחלת בנימין ועוד. עלו ת הסיור 75 שקל והוא כולל את טעימות יינות בוז’ולה, טעימות מנות מתפריט הפסטיבל את הסיור המרתק במתחם נחלת בנימין.
לפרטים והרשמה לסיור : 03-5166188


מסעדת “דיטה” בתל אביב – קרנבל בוז’ולה החל מהשעה 19:00 בערב בתאריך 16.11 למשך כל הלילה. מלצרי המסעדה יחלקו לכל האורחים טעימות יינות בוז’ולה ויינות צעירים נוספים במסגרת פסטיבל הבשר ויינות מרחבי העולם.
דיטה- שד’ רוטשילד 45 / אחד העם 54 תל אביב, 5604222- 03


חגיגת בוז’ולה כשרה במסעדת פסיפיק
מסעדת הגורמה הכשרה פסיפיק חוגגת בוז’ולה כשר בימים רביעי, חמישי ושבת בערב 16,17,19 בערב עם מנות בטעם וניחוח בוזו’לה בניצוחו של השף רונן כהן. מתאבן של שיפוד סינטה בניחוח בוז’ולה ואניס, יקבלו על חשבון הבית הסועדים החוגגים.
פסיפיק – מלון קראון פלזה הירקון 145 ת”א 03-5201169


מסעדת “דון ויטו” חוגגת בשיתוף יינות יקבי רמת הגולן
הסועדים ייהנו מבקבוק יין בוז’ולה במחיר מיוחד של 50 ₪ בלבד. דיילות היקב יטעימו את היינות בין הסועדים והשף אלכס פרחי יציע מנות איטלקיות קלילות ההולמות את היין הצעיר. כגון:
קלצונה טוסקנה (פטריות ובצל סגול מוקפצים בחמאת שום ברוטב עגבניות וגבינת מוצרלה- 27 שקל), פסטה מלנזנה (עגבניות טריות, שום, שמן זית,פלפל קלוי, חציל קלוי ורוטב עגבניות עם עשבי תיבול 37 שקל), פסטה שמנת ריקוטה וקשקבל (עלי מנגולד, בצל קצוץ דק, גבינות ריקוטה וקשקבל 39 שקל).
להזמנות: מסעדת DON VITO 03-6345833/4, צומת תל השומר דרום


ספיישל בוז’ולה במסעדת OM בהוד השרון
בתאריכים 16-19 לנובמבר תקיים השפית איילת אור במסעדת OM בהוד השרון ספיישל בוז’ולה במהלכו תציע מנות ובהן משולב היין הצעיר:
-כבד אווז עם סירופ יין בוז’ולה ותפוחי עץ בדבש כוסברה וודקה בגריל (48 שקל)
-צלע לבן בטימין ושום עם חבושים ביין בוז’ולה וקדירת פטריות (80 שקל)
-פילה לברק בציר בקר ויין בוז’ולה על מחית ירוקים וצ’יפס
כרישה (72 שקל).
-לקינוח: קדאיף עם קרם שוקולד לבן, מוגש עם אגס ביין בוז’ולה ותבלינים (32 שקל).
כמו כן יוצעו במהלך הספיישל יוצעו יינות בוז’ולה במחירים מיוחדים. הספיישל מוצע בשעות הערב בלבד.
OM רסטו-בר, בני ברית 4 הוד השרון 09-7405853


חוגגים בוז’ולה באלומה בתרשיחא
בצפון, מסעדת אלומה הממוקמת בתרשיחא, חוגגים בוז’ולה למשך יומיים, בערבים של ה 16.11 וה 17.11 ומציעים ספיישלים על בסיס בוזו’לה:
ראשונה: מניפת סינטה טלה צרובה בקפה שחור והל ברוטב בוז’ילה על מצע עשבים ירוקים 46 שקל.
עיקרית: אסקלופ סלמון צלוי בגריל במרינדת חרדל ומירין ברוטב בוז’ולה רימונים ורוזמרין על מצע מג’דרה וקונפי גזר 82 שקל
“אלומה”-ביסטרו גלילי , כביש תרשיחא-כפר ורדים, 04-9574477


הפנינג בוז’ולה של יקבי רמת הגולן
החל מיום רביעי 16.11.05 בחצות ועד מוצ”ש 19.11.05
הפנינג ענק בנמל ת”א: פינת טעימה של גמאי נובו 2005
חנויות יין ומסעדות מובחרות יגישו את יין הבוז’ולה אל תוך הלילה. רשימת חנויות היין והמסעדות, המשתתפות בחגיגות הבוז’ולה , תתפרסם באתר: www.golanwines.co.il

יקבי רמת הגולן ישיקו יין בסגנון בוז’ולה מענבי גאמיי נואר. היין – גולן גאמיי נובו – היין האדום הראשון של בציר 2005 מיקבי רמת הגולן, ישווק לחנויות היין החל מיום ד’, ה-16 בנובמבר, במקביל ליינות הבוז’ולה בכל העולם.

יינות מסוג זה הינם יינות הביכורים של כל יקב. השנה, החליטו ביקבי רמת הגולן, להפיק יינות מסוג זה מענבי הגאמיי הייחודיים והיחידים בישראל, הגדלים כבר מספר שנים בכרם תל פארס שברמת הגולן.

גולן גאמיי נובו, הינו יין צעיר, העשוי מענבי גאמיי נואר שנבצרו בסוף חודש אוגוסט 2005. זהו יין קל ורענן בצבע סגול בהיר, והוא בעל ניחוחות תות שדה, דובדבן, פטל ותפוח אדום, המאוזנים ע”י ניחוח פריחה ומעט מסטיק בזוקה. היין מלא בשמחת עונת הבציר שזה עתה הסתיימה.


בוז’ולה של חצות בברקרולה בכפר סבא
ברקרולה, ביסטרו בר בשיתוף עם יקבי יינות רמת הגולן, מזמינים אתכם להצטרף לחגיגות הבוז’ולה העולמיות, בהפנינג שכולו יין וניחוח צרפתי ביסטרואי.
ביום רביעי, ה- 16 בנובמבר בחצות, יגיעו חגיגות הבוז’ולה לשיאן בטעימות בוז’ולה של יקבי רמת הגולן מלוות בטעימות מפנקות של שרימפס פאנקו, שיוציא השף המוכשר נעם דקרס לחוגגים, על חשבון הבית. לאורך הערב כולו יוכלו החוגגים להתענג מתפריט החורף החדש של ברקרולה, שמושק בימים אילו. להלן הצצה לניחוחות שמציע התפריט החדש:

ראשונות
גבינת שחת רכה עם סלק צלוי ואגוזי מלך (38 שקל
שרימפס בגריל וחבוש אפוי בויניגרט סרטנים 42 שקל
סינטה צרובה בסויה, פלפלת אדומה ושומר טרי 45 שקל

עיקריות
קונפי של שוק אווז עם תפוחי אדמה צעירים ותפוזים 72 שקל
ניוקי עשבי תיבול עם זיתים קלמנטה, מרווה וירקות עונתיים 60 שקל
מול מרנייר-מולים ביין לבן, חמאה ובצלצלי שאלוט 75 שקל
סינטה בגריל, פירה קטיפתי, רוטב יין אדום וציר עגל 85 שקל
צלע לבנה עם צ’אטני אגסים, דלעת צלויה ודבש תמרים 75 שקל

אחרונות
עלי קקאו עם מוס שוקולד לבן וג’לי פירות יער 34 שקל
סופלה שוקולד חם, רוטב פיסטוק וגלידת וניל 36 שקל
טארט טאטין של בננות עם קרמל “מלוח” 34 שקל
שוקולד מוקצף עם גלידת קפה ופאדג’ 32 שקל

ברקרולה, ביסטרו בר
רחוב עתיר ידע 13 א.ת החדש כפר סבא 09-7669606
שעות פתיחה: מדי יום החל מ-8:00 עד אחרון הלקוחות, שישי- מ-9:00, שבת מ- 13:
00


חגיגות בכרמלה בנחלה, אורי בורי והלנה בנמל
בתאריך 16/11, ערב הבוז’ולה הרשמי, מוזמנים אורחי שלושת המסעדות: כרמלה בנחלה, הלנה בנמל ואורי בורי לחגוג את חגיגות הבוז’ולה במבצע מיוחד. אורחים שיזמינו ארוחה מלאה יקבלו החל מהשעה 22:00 גביע שיתמלא בגאמיי נובו 2005- יין הביכורים של יקבי רמת הגולן, ככל שיחפצו וללא תשלום.

כרמלה בנחלה
מסעדה עונתית מוקפדת עם תפריט ים תיכוני מהכיוון האירופאי וקצת נגיעות מקומיות בניצוחו של השף דניאל זך. שוק הכרמל הסמוך על צבעוניותו וחומרי הגלם הטריים שהוא מציע מסייע לזך ליצור תפריט המאופיין במנות מרתקות ומפתיעות. תפריט יין מפואר,אווירה אירופאית ועיצוב וינטאג’ ייחודי של המסעדה עצמה תורמים להעצמת החוויה הקולינרית.
כרמלה בנחלה רח’ תבור 46, פינת הרמב”ם טל’: 5161417

הלנה בנמל
העתיקות הרומאיות הפזורות מסביב, הגלים המתנפצים אל המזח, קריאות השחפים מעל ועיצוב מוקפד הם התפאורה המושלמת לתפריט הים תיכוני שמציעה מסעדת הלנה בנמל קיסריה. עמוס שיאון השף עמל, בסיועם של דניאל זך ואורי ירמיאס, הבעלים על תפריט קליל וצעיר המצליח לשעשע כל חיך.
הלנה בנמל, העיר העתיקה, נמל קיסריה טל’: 04-6101018


אורי בורי
מעל לשש עשרה שנה של איכות ללא פשרות, חומרי גלם משובחים, דגה מובחרת, שירות מהוקצע ותחושה ביתית הם אולי ההגדרה הקולעת ביותר לאורי בורי , מסעדת הדגים של אורי ירמיאס בעכו. התפאורה הטבעית של גלי הים הכחולים הנשקפים מחלונות המסעדה הממוקמת במפרץ העתיק של נמל עכו משתלבת באופן נפלא עם מנות הדגים ופירות הים הטריים המעטרים את התפריט.
אורי בורי רח’ ההגנה , רחבת המגדלור טל’: 04-9552212


אלבר בישו מצטרף לחגיגות הבוז’ולה
גם השנה מצטרפת חברת “אנוטקה” לחגיגה הכלל עולמית ומביאים לחובבי היין בישראל, בטיסה ישירה מצרפת, את יין הבוז’לה 2005 של “אלבר בישו”.
על יין הבוז’ולה של אלבר בישו
אלבר בישו הוא מגדולי יצרני הבוז’ולה מבורגונדי ובנוסף אחד מהיצרנים הגדולים של יינות בורגון היוקרתיים.
יין הבוז’ולה נובו המשתחרר כל שנה ביום החמישי בשבוע השלישי של חודש נובמבר (השנה יתקיימו החגיגות ביום רביעי, בלילה שבין ה-16 ל-17 לנובמבר), הוא למעשה היין הראשון מהבציר הנוכחי ויציאתו לשוק מלווה בחגיגות מסורתיות ברחבי צרפת ובעולם כולו באותו יום ובאותה השעה.
בחצות בלילה בכל בירות העולם נחלצים מיליוני פקקים של בקבוקי בוז’ולה נובו.
הבוז’ולה נובו מגיע מאזור שבדרום אזור בורגון והוא עשוי על טהרת ענבי הגאמיי, ענב מקומי שייחודו ביין הקליל שהוא מפיק, במיוחד בגרסת הנובו שלו. היין מיוצר בשיטת ההשריה הקרבונית בה מותססים אשכולות שלמים בתוספת פחמן דו חמצני ורק לאחר מכן הם נסחטים כרגיל. צבעו אדום ארגמני, עמוק וטעמו פירותי ומרענן להפליא. היין נועד להילגם בחודשים הראשוניים למילואו והוא במיטבו כשהוא מצונן מעט.
את יין הבוז’ולה נובו של בישו ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות וכן במסעדות המובילות באירועי הבוז’ולה.


הבוז’ולה מגיע גם לסופרדרינק רמת-השרון
יואב יער מספר ל”אכול ושאטו”, כי ביום שישי, 18.11.2005 , יתקיימו בסופרדרינק רמת-השרון משעה 10.00 טעימות הבוז’ולה בחזית החנות.
בקבוקי הבוז’ולה יזרמו מיקבי בישו, דובאף, דרויאן, ורמת הגולן.
מחירים: בישו-59 ש”ח, דרויאן- 79 ש”ח, דובאף – 83 ש”ח, תשבי ג’וניור – 25 ש”ח, רמת הגולן- 29 ש”ח.

סופרדרינק, רח’ אוסישקין 45 רמת-השרון, [email protected]

גולן גאמיי נובו של רמת הגולן במסעדת הלופט ראשל”צ
מסעדת הלופט בראשון לציון, המתמחה ביישון בשרים ותרבות היין והאלכוהול, פותחת השנה את מסורת חגיגות הבוז’ולה עם יין גולן גאמיי נובו של יקבי רמת הגולן.
זהו יין צעיר העשוי מענביי גאמיי נואר אשר נבצרו בתחילת אוגוסט השנה. הענבים הייחודיים ויחידים מסוגם בארץ, מגיעים מכרם תל פארס ברמת הגולן.

במסגרת חגיגת הבוז’ולה יושק תפריט הלילה של “הלופט” (היחיד בראשון לציון): תפריט צעיר ומשביע המיועד לבלייני הלילה.

חגיגת הבז’ולה ב”לופט” תחל מהשעה 21.00, ומומחה יינות של יקבי רמת הגולן יסביר לאורחים על מסורת הבוז’ולה.
יין הבוז’ולה יוגש חינם לכל האורחים, שיגגגו את הערב כולו באוירת השאנסונים הצרפתיים.

מסעדת הלופט
רח. משה בקר 15, אזור התעשיה הישן ראשל”צ
להזמנת מקומות מראש: טל. 9563216 03








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה