חגיגות סוף השנה האזרחית מעלות את צריכת השמפניה בישראל

בימים אלה, לקראת ההכנות לאירועי סיום שנת 2006 ותחילת 2007, נראה כי השמפניה הצרפתית ואחיותיה הפכו לכוכב הראשי ולמוצר הנדרש בעולם ההנאות והבידור.
צרכני השמפניה העיקריים מתחלקים לשני סוגים: סקטור המסעדות והבארים והסקטור הפרטי.

בשנים האחרונות ניתן להבחין בדרישה מוגברת בקרב הקהל הישראלי ליינות מבעבעים מיובאים ותוצרת הארץ:
יין מבעבע – מיוצר על פי השיטה הנהוגה במחוז שמפיין, אך לא מיוצר באזור זה.
שמפניה – יין מבעבע המיוצר במחוז שמפיין שבצפון צרפת. שמפניה מותר להכין משלושה סוגי ענבים בלבד: שרדונה, פינו נואר ופינו מונייה.

דן ליאור מנכ"ל החברה הסקוטית למסחר, יבואנית ומשווקת יינות ומשקאות חריפים, אומר כי בשנים האחרונות מסתמנת עלייה חדה בדרישת הציבור ליינות מבעבעים שהפכו לטרנד מוביל. כך למשל, הקודרניו קלאסיקו בבקבוק אישי מבוקש כיום מאוד בבארים ובמסעדות המובילים בארץ.

"החברה הסקוטית למסחר" מציעה לרגל אירועי סוף השנה מבחר שמפניות, יינות מבעבעים ויינות נתזים:
1. שמפניה שארל היידסיק – כ- 370 ₪ – השמפניה המובחרת ביותר.
2. שמפניה "פיפר היידסיק" במחיר של כ- 340 ש"ח.
3. יין מבעבע יבש, קודורניו פינו נואר, במחיר של כ- 120 ש"ח.
4. יין מבעבע יבש קודורניו רזרבה "קווה רוונטוס" מספרד, מיוצר עפ"י השיטה המסורתית, במחיר של כ- 108 ש"ח.
5. יין מבעבע יבש קודורניו קלאסיקו, מיוצר עפ"י השיטה המסורתית, במחיר של כ- 75 ₪.
6. יין מבעבע, אקסטרים ברוט, רונדל, מיוצר עפ"י השיטה המסורתית, במחיר של כ- 55 ₪.
7. "ורניי" – יין צרפתי, המיוצר בשיטת שארמאט (תסיסה שניה במיכל), "בלאן דה בלאן", משווק בבקבוק של 750 מ"ל במחיר של 53 ₪, ובקבוק מגנום 1.5 ליטר וחצי במחיר של 110 ₪. ניתן להשיג בשתי דרגות יובש: חצי יבש ויבש.
8. יין נתזים צרפתי ז'אן דורסיין יבש/חצי יבש, הנמכר במחיר שווה לכל נפש כ- 25 ₪.

להשיג בחנויות ובמרכז המכירות של החברה הסקוטית למסחר ושיווק, מגרשי התערוכה הישנים, סוף רחוב דיזינגוף, ת"א טל. 03-5462414.


והנה גם מתכונים לקוקטיילים על בסיס שמפנייה
בליני
1.5 מנה מיץ אפרסקים
1/4 מנה שנפס "טיישנה" אפרסק
1/4 מנה מיץ לימון סחוט
מנערים בשייקר, מוזגים לכוס "פלוט" ומכסים בשמפניה.

פרנץ' 74
3/4 מנה וודקה סטוליצ'ניה
1/2 מנה סאוור
מנערים בשייקר, מוזגים לכוס "פלוט" ומכסים בשמפניה.

אמריקנה
1/4 מנה ברבן וויילד טרקי
1 קוביית סוכר
1 טיפה אנגוסטורה
מספיגים את קוביית הסוכר בברבן ובאנגוסטורה. מניחים בכוס "פלוט" ומכסים בשמפניה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה