מסעדת ערבסקה בפתח תקווה ושף סוהיל אבו נסרה, יחגגו במהלך ספטמבר ואוקטובר את מסורת המנספ. בתקופה זאת יוגש במסעדה תבשיל מנספ חגיגי – נתחי כבש עסיסיים שבושלו כשלוש שעות, מעל אורז צהוב המתובל בניחוח קינמון, הל ופטרוזיליה רעננה.
את המנספ נהוג להגיש בסעודות ובחגיגות מיוחדות וצורת האכילה המקובלת היא שיתוף – המנספ מוגש על טאג'ין ענק, וכל הסועדים בוצעים פיתות לוהטות שיצאו מהטאבון, ואוכלים מן המנספ.
במסעדת ערבסקה החליטו להגיש את המנספ בגדלים שונים לפי מספר הסועדים, בטאג'ין למרכז השולחן. למנספ יתלוו סלטים תוצרת בית, ביניהם ג'רג'יר, טבולה, כרובית בטחינה, גרגירי חומוס בנענע שום ושמן זית, בצל ירוק בשמן זית סומק ופלחי לימון, עגבניות בשום וטחינה, סלט חמציץ, חציל בלאדי בשום ושמן זית, חומוס תוצרת בית, ופיתות טריות.
לסיום תוגש פלטת קינוחים, ביניהם כנאפה וקטאייף, וכן קפה הל שחור או תה נענע.
מחירים:
ארוחת מנספ זוגית – 170 ש"ח
ארוחת מנספ לרביעיה – 320 ש"ח
ארוחת מנספ לשישייה – 490 ש"ח
ארוחת מנספ לשמינייה – 640 ש"ח
ארוחת מנספ לעשירייה – 800 ש"ח
ערבסקה
רח' בן-ציון גליס ,4 צומת סגולה, פתח-תקווה
טל. 03-9044242