חג שבועות 2019 – יינות לבנים ורוזה

הקיץ כבר כאן, ואם התחיל כך אז אנחנו נזיע הרבה בחודשים הבאים. יין לבן או רוזה צונן עשויים לשפר את ההרגשה ואת תצרוכת היין בישראל. הנה חלק מההצעות הרבות אותן תוכלו למצוא ברשתות שיווק ובחנויות יין

היין הלבן ולצדו הרוזה הצוננים הפכו לחברים הטובים של הקיץ. הצריכה גדלה והיקבים מגדילים את שטח כרמי הזנים הלבנים. לחיים! צילום איל גוטמן
היין הלבן ולצדו הרוזה הצוננים הפכו לחברים הטובים של הקיץ. הצריכה גדלה והיקבים מגדילים את שטח כרמי הזנים הלבנים. לחיים! צילום איל גוטמן

7.6.19:  מסיבת יין בלבן ביקב הרי גליל

צילום דור שרון
צילום דור שרון

יקב הרי גליל מזמין לבוא בבגדים לבנים למסיבת יין לבנה וחגיגית לכבוד שבועות. המשתתפים יוכלו ליהנות ממגוון היינות הלבנים של היקב ומוזיקת מיינסטרים צעירה שינגן ה-DJ אבי מיכאלי. בנוסף יתקיימו סיורים חווייתיים במרכז המבקרים ובכרמים באמצעות רכב שטח. כמו כן יוצבו דוכני אוכל ופרחים תוצרת מקומית, ויהיה ניתן לרכוש את היינות הלבנים של היקב במחירים מיוחדים לכבוד החג. המסיבה תתקיים ביום שישי 7.6 בין השעות 11:00-15:00 ביקב הרי גליל שבקיבוץ יראון. הכניסה מגיל 18 ומעלה תמורת 50 ₪ בהרשמה מראש 04-6868748.

עד 50 ₪

יקב היוצר – בראשית (Genesis) סוביניון בלאן 2018

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

דבר היקב: יין פריך ורענן, שמקורו בכרמי כפר תבור. בתהליך העשייה הענבים נשארו במגע עם הקליפות לשבוע בלבד, במטרה להביא ליין נגיש ובשל יותר. היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתיות למשך 6 חודשים. עשיר בניחוחות עשבוניים האופייניים לזן ממערב צרפת. 12% אלכוהול. המחיר 40 ₪.

50 עד 100 ₪

יקב כרמל –  2VATSלבן 2018

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

דבר היקב: יין לבן חצי יבש. בלנד ים תיכוני ארומטי, המבוסס על ענבי מוסקט אלכסנדרוני, גוורצטרמינר וקולומברד. משלב חדשנות בהרכב ובטכניקה בה השתמשו הייננים בהכנת היין, במטרה להפיק יין רענן, פירותי, עשיר ועסיסי. היין עבר סחיטה עדינה ותסיסה קרה בנירוסטה. השילוב של ענבי המוסקט הארומטיים עם ענבי הגוורצטרמינר בעלי ארומה מפתה, יוצר יין מבושם, פרחוני ומעודן בטעמו. ענבי הקולומברד והריזלינג מעניקים לו חמיצות מרעננת. אלכוהול 11.5%. המחיר 60 ₪.

יקב כרמל – ויניארדס גוורצטרמינר 2018

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

דבר היקב: בסדרת היינות ויניארדס נבחרו תתי אזורי יין בהם מגדלים זני ענבים עם התאמה מיטבית לאקלים הים תיכוני. יין לבן חצי יבש, 100% גוורצטרמינר מהרי יהודה וגליל עליון. התירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומטי של הענבים, והיין המשיך והתבגר במכלי נירוסטה. גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בניחוחות של ליצ'י וורדים. גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת. אלכוהול 12%. המחיר 80 ₪.

יקב פסגות – ויונייה 2018

דבר היקב: יין לבן יבש. ענבי הויונייה מכרם בהרי ירושלים. הבציר חולק לשניים כדי לקבל מבנה יין מאוזן. פיצול הבצירים יצר יין רך, בעל מבנה חומצי בריא וגוף בינוני-מלא, כאשר הבציר הראשון נותן ליין מבנה חומצי, אלגנטי ובלתי מכביד עם קו מינראלי ואלכוהול נמוך, ומנעד פרי ירקרק ולבן. הבציר השני בהבשלה מלאה על גבול ההצטמקות, נתן ליין מנעד פירות טרופיים, משמש בשל ותבלינים אקזוטיים. היין  רך, עם חומציות תומכת וסיומת ארוכה, בעל גוף בינוני-מלא. 12.5% אלכוהול. המחיר 68 ₪.

יקב פסגות – שרדונה 2017

דבר היקב: יין לבן יבש. ענבי השרדונה מכרמים בהרי ירושלים, ונבצרו במועד הבשלה מתאים בכל כרם, הותססו בנפרד ולאחר מכן שולבו ביניהם. כחצי מהיין הותסס בחביות עץ צרפתיות והונגריות חדשות, והמחצית השנייה במכלי נירוסטה. היין בחביות המשיך להתיישן על שמריו למשך 4 חודשים. התקבל יין בעל מבנה מינרלי נוכח, אלכוהול מאוזן וחומציות מרעננת. הבציר המוקדם נתן רבדים של פרי ירקרק ומינרליות מודגשת. הבציר השני נתן רבדים ארומטיים של פירות לבנים והדריים.   ליין עמוד שידרה חומצי, גוף קל-בינוני וסיומת ארוכה. ניחוחות ליים, תפוח ירוק ואננס, וטעם לימוני רך. אלכוהול 12.5%. המחיר 68 ₪.

יקב טוליפ – וויט טוליפ 2018

צילום רן הלל
צילום רן הלל

דבר היקב: בלנד ייחודי של שני זנים שונים באופיים: גוורצטרמינר פירותי מתובל ומתקתק מכפר יובל, וסוביניון בלאן עשבוני, רענן וחמצמץ מפלאטו דלתון. התסיסה נעשתה בטמפרטורה נמוכה ונמשכה כ-40 יום. ליין צבע קש בהיר. ארומות טרופיות ושל פרי הדר, טעמי גויאבה, אשכוליות וליצ'י, סיומת רעננה. המחיר 75 ₪.

יקב ברבדו – סוביניון בלאן 2018  

צילום איל גוטמן
צילום איל גוטמן

דבר היקב: 100% ענבי סוביניון בלאן מכרם לוח גזר, סמוך לתל גזר. יין פריך וחד, חינני וססגוני, המשקף בצורה ברורה את חלקת הכרם ממנה נבצר. רענן ומלא חיים, מאופיין בשפע פרי. לימוני, טרופי ומעט מינרליות גירית רכה וחלקה. אלכוהול: 12.5%. המחיר 80 ₪.

יקב ברבדו – רוזה 2018

צילום איל גוטמן
צילום איל גוטמן

דבר היקב: 100% ענבי מרלו מכרם נחל שחם, סמוך לכרמי יוסף. בציר סלקטיבי מוקדם ויעודי להפקת יין רוזה. יין קל וצעיר, רענן, עשיר בטעמי פרי. משלב פרחוניות פרחי הדרים ופרי דובדבני צעיר. מאופיין בצבע אפרסקי מושך ורכות שתייה נעימה. אלכוהול: 13%. המחיר 80 ₪.

יקב מאיה – מארה פינק 2018

צילום רן הלל
צילום רן הלל

דבר היקב: רוזה מענבי קריניאן ומורבדר שהותססו יחד לקבלת אחידות ורכות בטעמים. ענבי הקריניאן מכרם ביר טאטא, זיכרון יעקב, והמורבדר מכרם מטע. המיץ הנקי תסס במשך 40 יום, היין הופרד מהמשקעים הכבדים והמשיך להתיישן בנירוסטה עם חלק מהמשקעים כ- 5 חודשים נוספים. ליין ארומות פרי אדום ורענן, גוף קל וסיומת נעימה. אלכוהול: . 12.5%. ייננים: פרופסור יאניס פארסקאבופולוס, דוד בר-אילן. כרמים: פרופסור קוסטאס בקסיאטאס. המחיר 79 ₪.

יקב יתיר – רוזה 2018

דבר היקב: יין רוזה יבש, עשוי מ- 53% ענבי גרנאש, 35% מורבדר, 12% טמפרניו, משני כרמים בגבהים שונים ביער יתיר. לאחר סיום התסיסה היין הושאר במכלי נירוסטה למשך 3 חודשים עד לביקבוק. צבע ורוד אדמדם בהיר. ניחוחות של פטל טרי, אפרסק ופרחוניות. בפה טעם יבש לחלוטין, פירותי מאוד ומרענן. אלכוהול: 12%. המחיר 90 ₪.

יקב סגל – שרדונה Free Run 2018

דבר היקב: יינות סדרה Free Run מופקים מקליפת הענב העשירה בצבע, טעם וארומה. מסחיטה עדינה של הקליפות לאחר התסיסה, מתקבל יין עסיסי ביותר, עם טאנינים רכים ומבנה קטיפתי. נעשה ללא שימוש בסחיטה חזקה העלולה להוביל למרירות ולעפיצות. יין הרמוני ושלם, מינרלי ורענן, עם ארומה טרופית עוצמתית ונגיעות עץ אלון קלוי המוסיף מורכבות ועושר טעמים. הותסס ויושן על השמרים (Sur Lie) בחביות עץ אלון צרפתי למשך 6 חודשים. המחיר 65 ₪.

יקב היוצר – ויונייה ליריקה 2018

צילום אייל קרן
צילום אייל קרן

דבר היקב: יינות סדרת LYRICA מיוצרים מזני ענבים שמוצאם באגן הים התיכון. מקור ענבי הויונייה בהר ברכה שבשומרון. התיישן בחביות עץ אלון 5 חודשים. יין מלא ועשיר, עם ניחוחות של פירות לבנים, וניל ואפרסק. 13% אלכוהול. המחיר 90 ₪.

יקב ברקן – גוורצטרמינר ספיישל רזרב 2018

דבר היקב: עשוי מענבי גוורצטרמינר מכרם "בלוע" ליד מושב דלתון בגליל העליון. הענבים הותססו בטמפרטורה נמוכה. צבע היין קש זהוב בהיר. אף ארומטי שמציג ארומות של סלט פירות קיצי, משמשים, אפרסקים בשלים, נגיעות מי ורדים ופריחת יערת הדבש. בפה היין חצי יבש, עם גוף בינוני-קל, וניתן להרגיש במתיקות המעודנת שנשארה בתום התסיסה. טעמי פירות טרופיים, נגיעות תפוז סיני ודבש משולבים בארומות פריחת ורדים וקליפות תפוזים מסוכרים. חמיצות מאוזנת ומרעננת המשאירה טעם של עוד. אלכוהול: 13%. המחיר 75 ₪.

יקב דלתון – ALMA CORAL 2018

צילום אורי גרון
צילום אורי גרון

דבר היקב: יין רוזה מסדרת "עלמה" המציעה יינות בלנד מהחלקות המובחרות של כרמי יקב דלתון בגליל. מופק מ- 66% ענבי גרנאש נואר, ו- 34% ענבי פינו גרי. מטרת היקב הייתה לייצר יין עם מעט מאוד צבע, יבש ובעל חמיצות מאוזנת. תירוש הגרנאש נאסף למכל נירוסטה ומעט לחביות עץ אלון בנות 3-4 שנים. היין עבר תסיסה אלכוהולית ספונטנית, ושהה על משקעיו עד הבלנד הסופי. גם הפינו גרי תסס ספונטנית במכלי נירוסטה, ומתאפיין בארומות של אבטיח ותפוז דם. המחיר 75 ₪.

יקב רקנאטי  – סוביניון בלאן גליל עליון 2018

צילום עומרי מירון
צילום עומרי מירון

דבר היקב: היין נותן ביטוי לאדמה גלילית משובחת ואקלים יוצא דופן, כשייך לסדרת גליל עליון שמתרכזת בטרואר הגלילי ובאקלים הקריר המאפיין אותו, ונהנית במיוחד מהלילות הקרירים החשובים לייצור סוביניון בלאן ארומטי ורענן במיוחד. ליין ארומת סוביניון בלאן אופיינית של פרי הדר, פרחים, ופירות טרופיים. המחיר 55 ₪.

מעל 100 ₪

יקב רקנאטי – ספיישל רזרב לבן 2016 

צילום גיא הכט
צילום גיא הכט

דבר היקב: הבלנד הישראלי היחיד של שני זנים ים תיכוניים: רוסאן ומרסאן, המזוהים עם דרום עמק הרון שבצרפת. השילוב בין המרסאן בעל הגוף המלא, והרוסאן המתובל, מפיק יין עשיר ומורכב במיוחד. כל זן התיישן על משקעיו כ-10 חודשים באותן חביות צרפתיות בהן תסס. על הבלנד הסופי הכולל 60% רוסאן ו- 40% מרסאן הוחלט רק בתום תקופת היישון.  ליין ארומות וטעמים של פירות גלעין רעננים, פרחים לבנים, וחמאתיות. יוצרו ממנו 6,270 בקבוקים. המחיר 150 ₪.

יין אדום 50-100 ₪

יקב רקנאטי – מד בלנד אדום 2017

צילום גיא הכט
צילום גיא הכט

דבר היקב: בלנד של שלושה זנים אדומים המייצגים את אגן הים התיכון: קריניאן, מרסלאן, פטיט סירה. לאחר בציר ידני וסלקטיבי תסס כל זן בנפרד. יישון בחביות 500 ליטר בנות שנה ושנתיים למשך 10 חודשים, הוסיף לריכוז היין ולמורכבותו. משלב פרי אדום ושחור, תיבול, אלגנטיות וקטיפתיות. 12.5% אלכוהול. המחיר 79 ₪.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה