חדשים ביקבי עמק האלה: סוביניון בלאן 2006 ושרדונה 2005

עמק האלה הינו איזור גיאוגרפי מגוון, המשמש במשך אלפי שנים איזור גידול לענבים ולייצור יין, והוכחות ארכיאולוגיות לכך פרושות ברחבי ההרים הסמוכים לכרמים

יינות חדשים ביקבי עמק האלה: סוביניון בלאן 2006 ושרדונה 2006

סוביניון בלאן 2006
100% ענבי סוביניון בלאן מכרם נס הרים.
צבע: קש בהיר; ארומות: מינרליות, לימוניות, פסיפלורה, פריחה לבנה; גוף: מלא ומאוזן, מורכב, ארוך ונאמן לאפיוני הזן.
זה היין הלבן הראשון שיוצא מכל שנת בציר.
תסיסה במיכלי נירוסטה במהלך חודש ימים, בטמפרטורות בין 8 ל- 12 מעלות צלזיוס.
ממיכלי הנירוסטה מועבר שליש מהיין לחביות עץ אלון צרפתי על מנת ליצור בהמשך התהליך שילוב מעניין ומגוון של ארומות וטעמים.
לאחר חודשיים של התיישנות בחביות חוזר היין שהופרש אל המיכלים לתקופת התישנות נוספת.
היין מבוקבק בסגנון סטרילי ואינו עובר תסיסה מלולקטית, על מנת לשמור על אותן ארומות ייחודיות וראשוניות של הזן.
מדובר ביין קיצי בעל אופי ישיר ומינרלי, שמתאים לשתיה ללא ליווי מזון כלל, או עם מאכלי גבינות ודגים.
סוביניון בלאן 2006 זכה במדליית כסף בתחרות אשכול הזהב 2007.


שרדונה 2005
100% ענבי שרדונה, 50% מכרם נס הרים, 50% מכרם אדרת.
צבע: זהוב בהיר; ארומות: מינרליות, פירות לבנים, אגס, פרחים לבנים בליווי קלייה עדינה של עץ אלון; גוף: בינוני, מורכב ומאוזן, פרי רחב ועמוק, מינרלי ובעל סיומת עמוקה.
יישון בחבית: 9 חודשים.
מכרמי אדרת ונס הרים מגיעים ליקב ענבי השרדונה. המיץ שמופק מענבים אלו אינו מבלה זמן במיכלי נירוסטה, אלא מוכנס הישר אל חביות עץ אלון צרפתי.
היין מתיישן, וערבובי היין נקבעים על פי מבחני טעימה במטרה ליצור נופך נוסף ומורכבות של טעמים וארומות.
מדובר ביין דומיננטי בהווה, דבר המעיד על פוטנציאל התיישנות.
יין זה מתאים לליווי של מנות בשריות קלות, וכן מאכלי דגים וגבינות.
שרדונה 2005 של עמק האלה זכה במדליית זהב באשכול הזהב 2007.

פרויקט יקבי עמק האלה התחיל ב- 1998, בבהנחת יסוד שיין מצוין ניתן לעשות מענבים מצוינים, וענבים מצוינים חייבים לגדול באזורים מצוינים.
אחת מנקודות העוצמה והייחודיות של היקב הינה השימוש אך ורק בחומר הגלם המובחר ביותר, ורק בענבים שגדלו בכרמים שבבעלות היקב.
עמק האלה הינו איזור גיאוגרפי מגוון, המשמש במשך אלפי שנים איזור גידול לענבים ולייצור יין, והוכחות ארכיאולוגיות לכך פרושות ברחבי ההרים הסמוכים לכרמים.
בשנת 2002 קלט היקב ענבים מבציר ראשון, כשעל משימת ייצור היינות מנצח היינן דורון רב הון.
היקב הציב לעצמו אתגר לייצר יין מעולה, כשר, בעל זיקה, טעמים, סיפורים וניחוחות של עמק האלה, כל בקבוק שיוצא מהיקב הינו בעל מספר סידורי אישי שמטרתו לשקף התחייבות זו.


יקבי עמק האלה
טל. 02-9994885
[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר