חדשים ביקב דלתון: ברברה 2005, מוסקאטו 2006

הענבים לייצור יין הברברה מגיעים מכרם על מורדות הר מירון. גובה הכרמים כ- 750 מ' מעל פני הים במפנה מזרחי. קרבת הכרם ליקב מאפשרת לקבל את הענבים תוך זמן פרק זמן קצר מהבציר ולהתחיל בעיבוד

יקב דלתון מוציא לשוק שני יינות חדשים.

ברברה 2005
הענבים לייצור יין הברברה מגיעים מכרם על מורדות הר מירון. גובה הכרמים כ- 750 מ' מעל פני הים במפנה מזרחי.
קרבת הכרם ליקב מאפשרת לקבל את הענבים תוך זמן פרק זמן קצר מהבציר ולהתחיל בעיבוד.
תהליך התסיסה התבצע במיכל נירוסטה תוך ערבוב של הקליפות והמיץ מספר פעמים ביום על מנת למצות צבע, טעם וארומות הנמצאות בקליפה. לאחר מספר ימים הופרד היין מן הקליפות ותהליך התסיסה הסתיים. אחרי התסיסה האלכוהולית מתרחשת התסיסה המאלו-לקטית שתפקידה לרכך את היין ולעדן את החומציות הגבוהה האופיינית לזן. עם תום התסיסה השניונית הועבר היין לחביות עץ אלון צרפתי בנות שנה ושנתיים למשך עשרה חודשים.
היין אכן מיטיב לייצג את זן הברברה. הוא בעל נוכחות קטיפתית, ניחוח פרחוני, פטל, מי ורדים וסוכריות.
זהו יין בעל גוף בינוני, חומציות גבוהה ומרעננת, טנינים רכים וסיומת מתמשכת.
מוצע להגיש בטמפרטורה של 16-18 מעלות, והיין מתאים לליווי עוף בגריל, ספגטי ברוטב עגבניות, ופיצה.
מחיר: 58 ₪.


מוסקאטו 2006
היין עשוי מענבי מוסקאט אלכסנדרוני, המגיעים מאזור השפלה. הענבים נבצרו בשבוע השלישי של חודש ספטמבר כשהגיעו להבשלת טעמים וניחוחות מלאה.
עם הגעתם ליקב מרוסקים הענבים, והמיץ נשאר על הקליפות למשך מספר שעות, על-מנת להפיק מהן את מירב הטעמים הנמצאים בקליפה.
לאחר פרק זמן זה הענבים נסחטים ומתחיל תהליך התסיסה תוך שמירה על טמפרטורה נמוכה ובקרה מתמדת של רמת הסוכר. עם הגעת הסוכר לרמה הרצויה מופסקת התסיסה על-ידי קירור היין וסינון מיידי. היין המתקבל הוא בעל אחוז אלכוהול נמוך, מוגז מעט ובעל רמת מתיקות גבוהה.
היין בעל ארומת מוסקט אופיינית עם רמז של ורדים ואשכולית. זהו יין מאוזן, מרענן ונעים לשתייה.
מוצע להגיש מצונן היטב בטמפרטורה של 4-6 מעלות.
היין מתאים לשתייה עם קינוחים כגון עוגת גבינה עשירה, גלידת וניל ומבחר פירות העונה.
זהו יין קל, מרענן ומתאים לקינוח של ארוחה משובחת.
מחיר: 41 ₪

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר