חדשים מדלתון לשבועות: רוזה סוביניון בלאן פומה 2008 וערב חג ביקב

רוזה 2008 מיוצר מענבי קברנה סוביניון. הענבים רוסקו והושארו על הקליפות למשך 10 שעות, כך התקבל מיץ בעל צבע ורוד וניחוח פירות רענן. לאחר מכן הותסס המיץ בתסיסה קרה שנערכה כ-3 שבועות וזאת על-מנת לשמר את ארומות הפרי תוך שימוש בשמרים המיועדים לייצור יין רוזה

יקב דלתון מוציא לשוק לקראת חג השבועות שני יינות חדשים המתאימים לקיץ המתקרב: רוזה 2008 וסוביניון בלאן פומה 2008.

סוביניון בלאן פומה ‏2008
כרמי סוביניון בלאן של יקב דלתון נמצאים ברמת דלתון בגובה 750-850 מטר מעל פני הים.
הענבים ליין זה נבצרו בשבוע האחרון של חודש אוגוסט ובתחילת חודש ספטמבר.
תקופת היישון בחביות קצרה מאוד, כ-3 חודשים, ובתומה היין מסונן ומוכן למילוי.
בטעימה: על האף עולים ניחוחות של ליצ'י, מלון ומעט אשכוליות, המאוזנים על ידי ניחוח מעושן קל מהחבית. בפה היין מעוגל, בעל חומציות מאזנת עדינה ושפע של טעמי פירות.
היין מתאים להגשה כשהוא מצונן מעט ל- 12-14 מעלות, וילווה מנות פיקנטיות ואף חריפות בסגנון המטבח התאילנדי. כמו כן הוא מתאים לשתייה עם עוף בגריל ועם דגים מעושנים.
מחיר מומלץ לצרכן: 47 ₪

רוזה 2008
היין מיוצר מענבי קברנה סוביניון. הענבים רוסקו והושארו על הקליפות למשך 10 שעות, כך התקבל מיץ בעל צבע ורוד וניחוח פירות רענן. לאחר מכן הותסס המיץ בתסיסה קרה שנערכה כ-3 שבועות וזאת על-מנת לשמר את ארומות הפרי תוך שימוש בשמרים המיועדים לייצור יין רוזה. התסיסה הופסקה לפני סיומה על-ידי קירור על מנת להשאיר ביין מעט סוכר.
בטעימה: זהו יין חצי יבש המאופיין בניחוח עלי ורדים, תות שדה וסוכריות. היין בעל חומציות נעימה ומעט מתקתקות שהופכות אותו למשקה קיץ אידיאלי.
יש להגיש מצונן היטב. מתאים כפתיח לארוחה, לליווי מנות עתירות שומן כגון פאטה כבדים או גבינות שמנות מסוג ברי.
מחיר מומלץ לצרכן: 44 ₪

חוגגים את חג הביכורים ביקב דלתון עם יין וגבינות
יקב דלתון מזמין את המטיילים וחובבי היין לביקור וטעימות יין ביום חמישי 28 במאי, ערב חג השבועות, בין השעות 10:00-14:00:
"סוביניון בלאן פומה 2008", "רוזה 2008", "סוביניון בלאן ריזרב 2008" ו"שרדונה 2008".
בנוסף לטעימות היינות, תתקיימנה טעימות של גבינות צאן גליליות.
נעמה מועלם, יננית היקב, ממליצה לשלב יינות למאכלי חג השבועות: רוזה דלתון עם גבינות רכות, פומה בלאן עם עלי גפן ממולאים או דגים, מוסקאטו דלתון עם עוגת גבינה, או גבינות עיזים ושרדונה עם גבינות קשות מבושמות, כמו צ'דר.
במסגרת פיתוח התיירות סביב היקב, אנשי דלתון ממליצים לערוך סיורים מיוחדים בסביבה הגלילית בה הוא שוכן, במקומות כמו הר יבנית ביער ביריה, נקודת תצפית מרהיבה הסמוכה ליקב דלתון, עין מרגנית, אתר פיקניקים ממנו ניתן לצאת למסלול רגלי, החוויה הצ'רקסית.
מרכז המבקרים ביקב דלתון: 04-6987683 (שלוחה 3).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר