חדשים מיקב גבעות בסדרות הרודיון, גופנה ומצדה

מצדה 2005: "מבציר 2005 בחרנו בחביות המרלו המשובחות ביותר לייצור סדרת עילית זו", אומר היינן שיבי דרורי. הענבים, שמקורם בכרם יחידני הגדל בגובה 840 מ' מעל פני הים, נבחרו בקפידה לייצור יין זה

שיבי דרורי, יינן יקב גבעות, מציג יינות חדשים של היקב מסדרת הרודיון, גופנה ומצדה.

סדרת הרודיון
הרודיון אדום 2005

שילוב של 60% קברנה סוביניון ו- 40% ענבי מרלו שהבשילו הבשלה איטית ומבוקרת בכרמי רכס ההר המרכזי, שרשרת הרים בגובה 900-700 מטר מעל פני הים.
הענבים נבצרו בשעות הבוקר המוקדמות והובלו מיד עם בצירתם, בעודם קרים אל היקב בו הם נקלטו והועברו למיכלי נירוסטה לתסיסה הכוהלית. בכל עת שניתן, היין עבר רמונטג' ידני. עם סיום התסיסה הזגים נסחטו והיין הועבר לתסיסה מאלו-לאקטית בחביות עץ אלון צרפתי. היין יושן בחביות במשך 12 חודשים, ואז בוקבק ונשמר לייצוב 4 חודשים נוספים.
היין בעל צבע אדום עמוק וצלול, באף עולה ניחוח עדין המאזכר שזיפים אדומים, ותבלון קל של פלפל וציפורן, משולבים עם אלון קלוי. בפה גוף בינוני וחומציות מאוזנת, עם טעם שיורי ארוך של חומציות עדינה וקפה קלוי.
פוטנציאל יישון עד 3 שנים בתנאי אחסון נאותים.
מתאים לפילה בקר, דגי ים בגריל, פסטה על בסיס בשר (בולונז), גבינות עיזים עשירות.
טמפרטורת הגשה: 18 מעלות. מומלץ לאוורר את היין כעשרים דקות לפני ההגשה.

הרודיון קברנה סוביניון 2006
ליצירת יין זה נבצרו עם שחר ענבי קברנה סוביניון מכרם גבעת הראל בגובה 700 מ' מעל פני הים, כשהם בדרגת הבשלה מתקדמת, ומצויים בתחילת תהליך ההצטמקות. תהליך התסיסה התבצע במיכלי נירוסטה בטמפרטורות נמוכות, ולאחריו התסיסה המאלולקטית באופן רציף.
היין יושן בחביות עץ אלון למשך 12 חודשים, נמסך ב- 5% מרלו מכרם בגובה 840 מ' מעל פני הים, יוצב ובוקבק ללא סינון.
היין המתקבל מבטא היטב את הטרואר המקומי הייחודי, והוא מתאפיין בניחוחות של גרגרי יער בשלים, דובדבן וטבק. בסיומת המענגת והארוכה נגיעות קפה ואקליפטוס.
היין ישתבח במשך 3 השנים הקרובות בתנאי אחסון נאותים, ומתאים לפילה בקר, מנות עוף עשירות.

הרודיון מחול הכרמים 2006
ליצירת יין זה נבצרו ושולבו 60% ענבי קברנה סובניון מכרם גבעת הראל בגובה 700 מ' מעל פני הים, כשהם בדרגת הבשלה מתקדמת ומצויים בתחילת תהליך ההצטמקות, עם 40% ענבי מרלו מכרם הר ברכה בגובה 840 מ' מעל פני הים.
תהליך התסיסה התבצע במיכלי נירוסטה בטמפרטורות נמוכות, ולאחריו התסיסה המאלולקטית באופן רציף.
היין יושן בחביות עץ אלון למשך 14 חודשים, יוצב ובוקבק ללא סינון.
היין בעל צבע אדום עמוק וגוף בינוני עד מלא, מתאפיין בארומות נדיבות של פטל ודובדבן לצד ניואנסים של רוזמרין ותימין. בפה טאנינים עדינים ובנויים היטב, מלווים חמיצות נעימה של פרי אדום וסיומת עם אזכורי שוקולד מריר.
היין ישתבח במשך 3 השנים הקרובות בתנאי אחסון נאותים, ומתאים לפילה בקר ומנות עוף עשירות.

סדרת גופנה
גופנה מרלו רזרב 2006

ליצירת יין זה שולבו ענבי מרלו שמקורם בכרמי הר ברכה בגובה 840 מטר מעל פני הים, עם 10 אחוז ענבי קברנה סובניון מכרם גבעת הראל. הענבים הובלו מיד עם בצירתם בעודם קרים אל היקב, בו הם נקלטו והועברו למיכלי נירוסטה להשריה קרה, ובעקבותיה לתסיסה כוהלית מבוקרת טמפרטורה. עם סיום התסיסה הכוהלית היין הועבר לתסיסה מאלו-לאקטית בחביות עץ אלון צרפתי. היין יושן בחביות במשך 14 חודשים, ואז בוקבק ללא סינון ונשמר לייצוב במרתפי היקב המצוננים למשך 3 חודשים.
היין בעל גוון אדום-סגול עמוק ומרוכז. באף עולים ניחוחות של פטל וערמון קלוי לצד ניואנסים של תבלינים ים תיכוניים.
בפה גוף מלא עם טאנינים נעימים וטעם שיורי ארוך ומורכב, ובו חומציות נעימה ואזכורי שוקולד מריר וקלייה.
היין ישתבח במשך 3-5 שנים הקרובות בתנאי אחסון נאותים, ומתאים לאומצות בשר בקר עתירות שומן, תבשילי בשר עשירים.

גופנה שרדונה-קברנה סוביניון 2007
שילוב ייחודי זה נוצר מתוך הרצון ליצור סינתזת תכונות של אדום ולבן.
ענבי השרדונה נבצרו בכרם השתול במבוא עמק שילה, בגובה 700 מ' מעל פני הים. הענבים נבצרו בבציר ידני סלקטיבי בשעות השחר המוקדמות, והובלו אל היקב תוך שמירה על קרירותם.
מיד לאחר הפרדת השזרות, התירוש עבר תסיסה כוהלית בטמפרטורה נמוכה, במגמה להעצים את מכלול הארומות המאפיינות את הזן.
במקביל נבצרו בכרמי היקב ענבי קברנה סוביניון ברמת חומציות גבוהה טרם הבשלה מלאה, אשכולות אלו נסחטו בשלמותם, והתירוש בעל צבע סמוק בהיר עבר תסיסה איטית בטמפרטורה נמוכה, לקבלת יין בסגנון "בלנק דה נואר"(יין סמוק "לבן מאדום" בעל גוף מלא וארומות עשירות של בננה וליצ'י).
עם סיום התסיסות, היינות שולבו ביחס של 78% שרדונה ו- 22% קברנה בלנק דה נואר, והבלנד הועבר להשתבחות בחביות עץ אלון צרפתי חדשות. התסיסה מאלו-לאקטית התקיימה בחבית עץ האלון – דבר אשר העניק ליין ניואנסים של עישון עדין ומירקם חמאתי.
היין יושן בחביות במשך 6 חודשים על משקעיו (Sur lie), יוצב ובוקבק. לאחר הביקבוק היינות אוחסנו במרתפי היקב לשם ייצוב והתפתחות.
היין בעל צבע צהוב קש עדין, באףניחוחות של מלון בשל, תפוח עץ ירוק משולב בחמאתיות קלה, מתובל בעץ אלון קלוי. בפה חמיצות רעננה וגוף צמיגי מלא ועסיסי.
היין מתאים לשתייה עכשוית, יחד עם דגים, מנות פסטה על בסיס גבינה ובשר עגל.
טמפרטורת הגשה: 16 מעלות.

סדרת מצדה
מצדה 2005

"מבציר 2005 בחרנו בחביות המרלו המשובחות ביותר לייצור סדרת עילית זו", אומר היינן שיבי דרורי.
הענבים, שמקורם בכרם יחידני הגדל בגובה 840 מ' מעל פני הים, נבחרו בקפידה לייצור יין זה. הענבים נבצרו בשעות הבוקר המוקדמות בבציר ידני מבוקר ביותר, והובלו מיד עם בצירתם בעודם קרים אל היקב, בו הם נקלטו והועברו למיכלי נירוסטה לשריה קרה. עם תום השריה הקרה עבר התירוש תסיסה כוהלית, ובסיומה בוצעה סחיטה עדינה, והיין הועבר לתסיסה מאלו-לאקטית בחביות עץ אלון צרפתי חדשות.
היין יושן 20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, תוך הקפדה על טמפרטורה מתונה לכל אורך תהליך היישון.
היין מתאפיין בארומות מרוכזות ומורכבות, צבע עוצמתי וגוף מלא.
היין ישתבח במשך 5 השנים הקרובות בתנאי אחסון נאותים.
מתאים למנות בקר עשירות, דגי ים בגריל, גבינות עיזים.


כל יינות יקב גבעות כשרים למהדרין לפסח ולכל ימות השנה בהשגחת הרב אלחנן בן-נון, רב היישוב שילה.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר