חדשים של יקב דלתון: מרלו כרם מירון 2005 ויוניה רזרב 2006

כרם מירון נמצא בגובה 720 מ' מעל פני הים. ענבי המרלו נטועים על מפנה צפוני. האדמה הינה אדמה גירית בעומק בינוני. היין המופק מענבים אלו בעל אופי טעמים ייחודי המאפיין אותו שנה אחר שנה ולפיכך החליט יקב דלתון השנה לייצר ממנו יין מכרם יחידני (Single Vineyard)

יינות חדשים של יקב דלתון יוצאים לשוק: מרלו כרם מירון 2005, ויוניה רזרב 2006.

מרלו כרם מירון 2005
כרם מירון נמצא בגובה 720 מ' מעל פני הים. ענבי המרלו נטועים על מפנה צפוני. האדמה הינה אדמה גירית בעומק בינוני. היין המופק מענבים אלו בעל אופי טעמים ייחודי המאפיין אותו שנה אחר שנה ולפיכך החליט יקב דלתון השנה לייצר ממנו יין מכרם יחידני (Single Vineyard).
הענבים נבצרו בשבוע השלישי של חודש ספטמבר ברמת הבשלה גבוהה. לאחר הבציר הועברו באופן מיידי ליקב להתחלת התסיסה. התסיסה נמשכה כ- 10 ימים שבסיומם הועבר היין לחביות צרפתיות בנות שנה ושנתיים להתיישנות.
על האף מורגש ניחוח אקליפטוס, מנטה וקסיס. ליין מרקם קטיפתי, טאנינים רכים וסיומת ארוכה.
היין מתאים במיוחד לליווי מנות בשר טלה או כבש, צלעות, או קדירות עשירות.
אלכוהול – 14.5%
מחיר: 120 ₪.

ויוניה רזרב 2006
ענבי הויונייה מגיעים מכרם בגובה כ-750 מ'. הענבים גודלו בצורה קפדנית לאורך השנה. מספר דילולי פרי נעשו כדי להגיע לתוצאה מיטבית. הבציר נערך בשבוע האחרון של חודש אוגוסט.
מייד עם הגעת הענבים ליקב הם מרוסקים ונסחטים והמיץ מקורר. התסיסה התבצעה בטמפרטורה נמוכה (14-16 מעלות) על מנת לשמר את ניחוחות הפרי. כעבור מחצית התסיסה הועבר היין לחביות עץ אלון צרפתי חדשות להמשך התהליך. עם היותו של היין יבש, אופשרה תסיסה מלולקטית ב-20% מהחביות ובשאר עורבב היין עם משקעיו פעם בשבועיים על מנת להשיג מרקם עשיר וקרמי. בתום ארבעה חודשי התיישנות יצא היין את החביות.
זהו יין בעל ניחוח פרי משכר. בולטים ניחוחות אפרסק לבן ופרחים וכן ניחוח הדבש והקרמל המגיעים מהחבית. היין בעל מרקם דבשי ועשיר, איזון מושלם בין פרי לעץ וסיומת ארוכה.
ויונייה מתאים במיוחד למנות עדינות טעם כגון דג בגריל, ברווז או עוף צלויים.
אלכוהול:13.5%
מחיר: 60 ₪

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר