חדש ביקב יתיר: סוביניון בלאן 2006

יקב יתיר חונך את "יתיר סוביניון בלאן 2006", יין לבן יבש במהדורה מצומצמת בת 7,200 בקבוקים בלבד.
זהו יין לבן יבש שהופק מענבי סוביניון בלאן (100%) שנבצרו בסוף יולי בכרמים הסמוכים לתל ערד.
חודשי החורף שקדם לבציר התאפיינו במיעוט משקעים ביחס לממוצע. האביב נפתח בגשם יוצא דופן ואחריו חמסין שהקשיח את הגפנים לקראת הקיץ. עונת גידול מתונה, ללא גלי חום גדולים, הובילה להבשלה מיטבית, עם שפע טעמים ואיזון בין מתיקות לחמיצות התירוש. ענבי הסוביניון בלאן נבצרו החל מ– 28/7 ועד 2/8 בכרם רמת ערד הנטוע סמוך לתל ערד, בגובה של 500 מטר מעל פני הים. האקלים מתאפיין בימים שטופי שמש ורוחות נעימות, לילות קרים (גם באמצע הקיץ) וערפילי בוקר. הקרקע מורכבת ברובה מאדמת ליס עשירה במינרלים.

ליין נבחר המיץ הארומטי והעדין ביותר, אשר תסס תסיסה קרה וארוכה במיכלי נירוסטה (כחודש), ולאחריה הועבר על שמריו לחביות עץ אלון צרפתי להתיישנות בת שלושה חודשים. לאחר התבגרות נוספת בת מספר חודשים במיכלי נירוסטה בוקבק היין בתחילת פברואר 2007.
ליין צבע ירוק-צהבהב חיוור, ניחוחות של פרי הדר, פריחת הדרים ומעט פלפל ירוק. טעמו רענן ופירותי, והוא בעל גוף בינוני עם סיומת ארוכה ומאוזנת.

סוביניון בלאן הינו זן אציל, שבטיפול נכון מראה אופי ייחודי ומרענן המתאים במיוחד לאקלים הישראלי החם. יישון היין בחביות עץ העניק לו מורכבות ואלגנטיות אשר מחמיאים ליין.

היין מתאים לשתייה בפני עצמו, כאפריטיף, וכליווי לארוחה ממגוון סגנונות בדגש על מנות עדינות ומאכלי ים.
מחיר מומלץ: 59 ₪


יקב יתיר הוקם בשנת 2000 כמיזם משותף של יקבי כרמל והכורמים באזור יער יתיר. בשנת 2004 הושק היקב ויינותיו הוצגו לציבור הרחב. מאז השקתו זכה יקב יתיר לשבחים והכרה ברמה הארצית והבינלאומית.
צוות הייננים בראשות ערן גולדווסר מחויב ל"אופי היתירי" – עוצמה, שורשיות, הדר וייחודיות הבאים לידי ביטוי ביינות יקב יתיר.

אכול ושאטו ממליץ לבקר ביקב יתיר. יש לתאם עם אתי אדרי:
טל. 08-9959090
[email protected]






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה