חדש: חנות יקב יפתחאל במסעדת בת ארצי בתל אביב

צביקה והדס אופיר הגיעו לאלון הגליל ב- 1984, והכרם הראשון שלהם – לענבי מאכל – ניטע ב- 1986. המפנה הגדול חל בתחילת שנות ה- 90, כשהשניים הבינו שאין עתיד לענבי מאכל באזור, והחליטו להרכיב את הכרם ולהפוך אותו לכרם לענבי יין

יקב יפתחאל חנך ביום האחרון של שנת 2010 חנות היקב במסעדת בת ארצי ברח' נחלת בנימין בתל אביב.

צביקה והדס אופיר הגיעו לאלון הגליל ב- 1984, והכרם הראשון שלהם – לענבי מאכל – ניטע ב- 1986. המפנה הגדול חל בתחילת שנות ה- 90, כשהשניים הבינו שאין עתיד לענבי מאכל באזור, והחליטו להרכיב את הכרם ולהפוך אותו לכרם לענבי יין.
הזנים הראשונים היו קברנה סוביניון ומרלו, והכרם הורחב במהלך שנות ה-90, כשצביקה והדס משווקים ענבים ליקבים שונים, ובמקביל מגדלים ומפתחים את הכרם.

בשנת 1999 הוקם יקב יפתחאל, לאחר שהשניים הבינו כי הענבים שלהם באיכות גבוהה מאוד. צביקה אופיר אוהב לספר על השנים הראשונות של היקב: "החלטנו שאנו מנסים לייצר יין . השנתיים הראשונות הוקדשו להתנסות ולמידה. משנת 2001 תפוקת היין גדלה והתנופה המשמעותית התחילה בשנת 2004, כאשר הצטרף אלינו קובי טוך, היינן של היקב, שמלווה אותנו לאורך השנים".

בתחרות אשכול הזהב 2007 זכו במדליית זהב עבור יין "פטיט סירה 2005". באשכול הזהב 2008 זכו במדליית זהב ביין "מרלו 2005", ובאשכול הזהב 2010 זכו בשתי מדליות: מדליית כסף ל "פטיט סירה 2007" ( ספיישל רזרב), ומדליית זהב ל"סנג'ובזה 2007".

מסעדת בת ארצי שנבחרה לשמש כחנות היקב בעיר הגדולה, היא מעדנייה שמגשימה פנטזיה, עם סירים מלאים בכל טוב של מבשלות מרוקאיות, טריפוליטאיות, פרסיות, עיראקיות, גרוזיניות .
"בת ארצי" מפגישה בשלניות אמיתיות מכל העדות, ומציגה תפריט יומי משתנה, כאשר המטעמים המסורתיים מהם נהנו עד כה רק בני משפחתן, הופכים עתה לארוחה במסעדה, וגם פתרון טייק אוויי.

חנות יקב יפתחאל במסעדת בת ארצי
רח' השומר 7, פינת נחלת בנימין, סמוך למתחם שוק הכרמל, תל אביב
טל. 03-5177808
א'-ה': 09:00-00:00 ו': 09:00-כניסת שבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר