חדש מיקב "המערה": בציר 2003

יקב "המערה" מציג את בציר 2003 – יין אדום דו זני (65% קברנה סוביניון, 35% מרלו).
ענבי יין המערה גדלים בגליל העליון בחלקת כרם אחת (single vineyard) והם נבצרו בקיץ 2003. היין התיישן במשך 26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי תחת עיניהם הבוחנות של אנשי היקב. היין בוקבק במאי 2006 ועבר תקופת התבגרות נוספת בת 5 חודשים בבקבוק לפני צאתו לשוק באוקטובר השנה.

יין "המערה" מבציר 2003 מתאפיין בניחוחות פרי אדום ופטל, משולבים בניחוח עץ אלון קלוי, וניל ומעט שוקולד. טעם היין מפתה, חלק, כזה השוהה זמן רב בחיך. כי ההנאה המושלמת מהיין תושג לאחר חידרור של כשעה טרם השתייה.
היין ייטיב להישמר במשך השנים הקרובות.
° אלכוהול: 13.5%
° מספר הבקבוקים מבציר זה: 15,000

מחיר מומלץ לצרכן: 155 ש"ח, בחנויות היין המובחרות.

לראשונה בתולדות היקב ייצא השנה יין "המערה" בשני גדלים נוספים:
"המערה" מגנום (1.5 ליטרים) – יין המשווק במארז מהודר. מחיר מומלץ לצרכן: 320 שקל .
את בקבוק המגנום ניתן להשיג בחנויות היין, מסעדות נבחרות ובחנויות הדיוטי פרי בנתב"ג 2000.
"המערה" דאבל-מגנום (3 ליטרים) – יין המשווק במארז עץ מהודר. מחיר מומלץ לצרכן: 630 שקל. את בקבוק הדאבל-מגנום ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות.


יקב "המערה"
בשלהי המאה ה-16, כחלק מפעולות הבנייה של השלטון העותומאני בארץ, נחצבה בלב הרי הכרמל מערת ענק הבנויה בצורת קמרון (סדרת קשתות צמודות אחת לשנייה, היוצרות מבנה חצי-גלילי). אורכה של המערה מגיע לכ-80 מטר, גובהה מתנשא לכ-9 מטרים ורחבה מגיע לכ-5 מטרים.

לאורך השנים שימש המבנה זאת לאכסון מוצרי מזון ולקראת סוף המאה ה-19 הוסב יעודה כמרתף יינות וברנדי: תנאי הלחות והקירור האידיאלים במקום (חושך מוחלט, רמת לחות שאינה יורדת מתחת ל-80%, טמפרטורה קבועה של כ-18 מעלות), הפכו את המערה למקרר יינות טבעי.

בשנים האחרונות חוזר המבנה ליעוד המתאים לו יותר מכל: מרתף התיישנות והתבגרות ליין איכותי, התורם גם את שמו: "יקב המערה".

יקב "המערה" נוסד בשנת 2000 על-ידי אבי לרנר ודני דימבורט, אנשי קולנוע תושבי הוליווד ובכעלי יקבי בנימינה, ששמו להם למטרה להקים יקב בוטיק יוקרתי ואיכותי. להשגת יעד זה נבחרו כורמים מקצועיים, וממון רב הושקע בציוד מהמעלה הראשונה. המשימה של כל העוסקים במלאכה הייתה אחת: ייצור יין איכותי ללא פשרות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה