חדש מיקב המערה מבית יקבי בנימינה: גפנים בוגרות 2008

ענבי הקברנה סוביניון של יין זה נבצרו בכרם אשר ניטע על קרקע בזלתית מאווררת, בתחילת שנות השמונים בכרם בן זמרה. לאורך השנים, בזכות טיפול קפדני, תנאי אקלים מיטביים וגיל הגפנים, הכרם הניב יבולים נמוכים באופן טבעי, אשר נעים בממוצע בין 500 ל-700 ק"ג לדונם

יקב המערה מבית יקבי בנימינה מוציא לשוק יין יוקרתי ויקר (380 ש"ח): גפנים בוגרות 2008, אותו חנך במסעדת יועזר בר יין של שאול אברון ביפו.

ענבי הקברנה סוביניון – הזן היחיד ממנו עשוי היין – נבצרו בכרם אשר ניטע על קרקע בזלתית מאווררת בתחילת שנות השמונים בכרם בן זמרה. הכרם מניב באופן טבעי יבולים נמוכים אשר נעים בממוצע בין 500 ל-700 ק"ג לדונם.

לאחר סיום תסיסה מלו-לאקטית במיכל ושיקוע קל, היין הועבר לחביות חדשות מעץ אלון צרפתי והחל את תהליך ההתבגרות במערה ההיסטורית באזור זיכרון יעקב, שנתנה ליקב את שמו. תהליך זה נמשך למעלה משנתיים, ואז היין הועבר למילוי בבקבוקים ולתקופת התבגרות נוספת של שנה בבקבוק, לפני צאתו לשוק.

יין המערה גפנים בוגרות מייצג את בציר 2008, ומתאפיין במורכבות ובעושר ארומטי עם שילוב של רעננות וגוף מלא.
ליין ניחוח רב שכבתי מורכב ומרוכז, עשיר בפרי שחור ותבלינים ובעל רמז למנטה ומינרליות. הטעם מורכב ומאוזן, ליין מבנה טאניני מלא ובשל, וסיומת ארוכה ואלגנטית.
מוצע לחדרר את היין בדקנטר כשעה לפני ההגשה.13.5% אלכוהול. 
ביקב אומרים כי תנאי אחסון אופטימליים יאפשרו ליין להתפתח בבקבוק, ותוך מספר שנים יפגין מורכבות נוספת ועושר טעמים מרתק.

מחיר מומלץ לצרכן: 380 ₪

צילום בקבוק: גבריאל בהרליה
צילום אילן חסון, מנכ"ל יקבי בנימינה (משמאל) ושאול עברון, יועזר בר יין: דפי ברזני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר