חדש ממחלבת אלטו בקיבוץ שמרת: גבינות עזים כחולות לקראת חג השבועות

ניתן להשיג את הגבינות של אלטו במחלבה בקיבוץ שמרת, ברשתות ספייסס וטיב טעם, ובמעדניות מובחרות ברחבי הארץ

מחלבת אלטו בקיבוץ שמרת, המתמחה בגבינות עזים כפריות בייצור עצמי בניהולו של אריאל מזן, מציגה סדרה חדשה של גבינות עזים כחולות:
• כרמל Blue – גבינת עזים עם עובש כחול רוקפורטי, בעלת מרקם קטיפתי.
• ישראלה – גבינת עזים בעלת עורקים של עובש כחול לבן (ומכאן שמה – ישראלה). ניחוחה עז וטעמה חזק וארומטי. 

אריאל מזן, גבן ובעלים של מחלבת "אלטו", אומר כי גבינות כחולות לרוב אינן מיוצרות מחלב עזים. ויחד עם זאת ב"אלטו" מייצרים את הגבינות הכחולות מחלב עזים המעניק לגבינה ארומה ומרקם מיוחדים. בגבינות הכחולות נעשה שימוש בחיידקי עובש מסוג "פניצליום רוקפורטי”. הן יכולות להיות קשות או רכות. בעלות מרקם רך או מרקם קשה ומתפורר.  טעמן נע בין מתון לחריף ופיקנטי.

המאפיין המשותף לכל הגבינות הכחולות הם כתמי ועורקי עובש כחולים-ירוקים הנוצרים מהחדרת "פניציליום רוקפורטי" במהלך הייצור. הפניציליום עושה דרכו ממרכז הגבינה החוצה, בצורת רשת עורקים וכתמים הפרושים בנפח הגבינה ומקנים לה טעם פיקנטי ומובהק.
על אף שלסוג גבינות זה מוחדר אותו עובש, הטעם הסופי מושפע מסוג החלב, זמן ההבחלה וטכניקת הגיבון.

ניתן להשיג את הגבינות של אלטו במחלבה בקיבוץ שמרת, ברשתות ספייסס וטיב טעם, ובמעדניות מובחרות ברחבי הארץ.

ויש גם סיפור, על מחלבת אלטו שנולדה מאהבה:
אריאל מזן (49), חבר קיבוץ, עבד במשך שנים כרפתן. הוא אהב את הטיפול בבעלי החיים לצד העבודה הקשה והתובענית. עם השנים לקח על עצמו את המחלבה הקיבוצית הקטנה תוך שהוא עובר קורסים, השתלמויות וימי עיון, והחל לייצר מוצרים מחלב הרפת להנאתם של חברי הקיבוץ.
אריאל נשבה בקסמי המקצוע, המשיך ללמוד ולהתפתח, ואף יצר קשר עם מומחים בתחום מחו"ל בכדי להצטיין בעשייה.
לפני מספר שנים עברה הרפת של קיבוץ שמרת לקיבוץ השכן ,ואריאל החל לעבד ולגבן גבינות עזים. כך הלכה וצמחה המחלבה המשפחתית הקטנה.

אלטו
קיבוץ שמרת (בין עכו לנהריה)
טל. 04-9854802, 054-5652339
שעות המכירה בחנות המחלבה: א'-ה' 08:00-18:00, ו' 10:00-15:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר