חדש מתבואות: קינואה טריו אורגנית בלבן, שחור ואדום

חברת "תבואות", המייצרת ומשווקת מוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציגה "קינואה טריו אורגנית" – תערובת קינואה משלושה זנים השונים בצבעיהם: לבן, אדום ושחור.

לקינואה ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד. היא עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, וכן עשירה בברזל, מגנזיום,זרחן, אבץ, סידן, ובסיבים תזונתיים.

התזונאית והנטורופתית ד"ר הילה גבע אבירם, מנהלת רשת מכללות "מדי-טבע", ויועצת ל"תבואות", מציינת כי לכל אחד מהזנים של הקינואה בצבעים השונים, יש יתרונות מיוחדים, אשר שילובם ביחד מעשיר את תרומתם לבריאות הגוף – הזן הלבן (רויאל) מכיל נוגד חמצון (לוטאין) המסייע לבריאות העיניים ומונע דליות וטחורים, הזן השחור עשיר במיוחד בברזל ומסייע למניעת אנמיה, ואילו האדום מכיל חומרים (ביופלבנואידים) המסייעים לתקינות תפקוד כלי הדם והלב.
לדבריה, הקינואה – העשירה מאוד בחלבון, יכולה לשמש כתחליף לבשר לצמחונים, ובעלת ערכים נמוכים יחסית של פחמימות, כך שהיא מתאימה לתפריט דיאטטי.

אופן הבישול של הקינואה קל ופשוט, כמו בישול האורז. טעמה הנייטרלי מאפשר לה לספוג כל תיבול (מומלץ לתבל בסוף הבישול).
צבעוניות הקינואה "טריו" גם מעניקה לתבשיל מראה מיוחד.

מחיר לצרכן: 13.90 ₪ לאריזה של 500 גרם.
כשר בד"צ בעלז"א.
להשיג בבתי הטבע ברחבי הארץ.

הצעות של הנטורופתית והתזונאית ד"ר הילה גבע-אבירם להכנת הקינואה:
בסיס ההכנה – בישול הקינואה: על כל כוס קינואה להוסיף 2 כוסות מים. להביא לרתיחה ולבשל עוד 20 דקות על אש קטנה.
ניתן להוסיף לקינואה המוכנה מגוון תיבולים ותוספות:
1. כמה דקות לפני סגירת האש להוסיף שמן זית ותערובת עשבי תיבול ולערבב.
2. לערבב הקינואה עם ממרח עגבניות שרי מיובשות בשמן זית.
3. לקרר את הקינואה, להוסיפה לסלט ירקות, ולתבל במלח ולימון.
4. לערבב עם אנטי-פסטי – בטטה, דלעת, בצל ועוד.
5. להכנת קינוח מתוק – ניתן להוסיף לקינואה – יוגורט, פירות יבשים, קינמון, צימוקים ועוד.

לפרטים: www.tvuot.co.il, טל. 052-2631727






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה