fbpx

חד גדיא

החומרים:1 חד גדיא, שה, או כתף בקר (מספר 5) חתוך לפרוסות של 2 ס"מ2 גזר פרוס לעיגולים2 גמבות אדומות פרוסות לרצועות2 בצל לבן חתוך לרצועות סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לחצי4 כפות רסק עגבניותבקבוק יין אדום יבשקמח מצהמלח, פלפל, פפריקה חריפה2 עלי דפנהאופן ההכנה:מקמחים את פרוסות הבשר ומטגנים עד השחמה בסיר גדול ורחב. באותו השמן מטגנים את הירקות עד להשחמה קלה. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן לעוד 2-3 דקות.שופכים מעט מן היין, ובעזרת כף עץ מרימים את המשקעים מתחתית הסיר. מסדרים בצורת מניפה את פרוסות הבשר ומוסיפים את היין עד לכיסוי הבשר.מתבלים במלח פלפל שחור, עלי הדפנה ופפריקה לפי הטעם, מוסיפים את הפטריות, ומבשלים על אש קטנה כשעתיים או עד להתרככות הבשר. חג שמח מקולינרי!
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

החומרים:
1 חד גדיא, שה, או כתף בקר (מספר 5) חתוך לפרוסות של 2 ס"מ
2 גזר פרוס לעיגולים
2 גמבות אדומות פרוסות לרצועות
2 בצל לבן חתוך לרצועות
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לחצי
4 כפות רסק עגבניות
בקבוק יין אדום יבש
קמח מצה
מלח, פלפל, פפריקה חריפה
2 עלי דפנה

אופן ההכנה:
מקמחים את פרוסות הבשר ומטגנים עד השחמה בסיר גדול ורחב. באותו השמן מטגנים את הירקות עד להשחמה קלה. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן לעוד 2-3 דקות.

שופכים מעט מן היין, ובעזרת כף עץ מרימים את המשקעים מתחתית הסיר. מסדרים בצורת מניפה את פרוסות הבשר ומוסיפים את היין עד לכיסוי הבשר.
מתבלים במלח פלפל שחור, עלי הדפנה ופפריקה לפי הטעם, מוסיפים את הפטריות, ומבשלים על אש קטנה כשעתיים או עד להתרככות הבשר.


חג שמח מקולינרי!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר