חודש יקב סוסון ים במסעדת מוסקט במלון מצפה הימים

במהלך חודש אוגוסט 2009 מתארח יקב סוסון ים במסעדת מוסקט הנמצאת במלון ספא מצפה הימים שבראש פינה.

יקב הבוטיק "סוסון ים" הוקם לפני 10 שנים ע"י הבעלים והיינן זאב דונייה, קולנוען שעשה הסבה לייננות לאחר שהפיק וביים סרט על תעשיית היין הישראלית "בשכיבה, במקום אפל וקריר".

היקב כולו ידני ועם אווירה בייתית, ממוקם בנוף הפסטורלי של יערות ירושלים, במושב בר גיורא, ומתמחה בעיקר בייצור יינות בלנד אדומים מזני ענבים הפחות מוכרים בארץ, כמו זינפנדל, פטיט סירה, גרנאש ומורוודר, הגדלים בכרמים האורגניים שבבעלות היקב ומכרמים איכותיים נוספים בעיקר באיזור ירושלים.

"אם קברנה ומרלו זו מוסיקה קלאסית – רצינית, אריסטוקרטית, עם חליפה ועניבה, אני יוצר מוסיקת ג'ז ובלוז – יינות חושניים, מורכבים ועשירי טעמים", אומר זאב דוניה.

במהלך 10 שנות קיומו יצר לעצמו היקב מוניטין רב בעולם היין, ובהחלט נחשב כיקב יחודי, מעניין ונועז בתעשיית היין בארץ. יינות היקב מזכירים את יינות עמק הרון בצרפת – צבעים כהים וחזקים, ארומות פותחות חושים,טעמים מורכבים ובעלי פוטנציאל שימור גבוהה.

"ג'יימס" – היין הלבן היחיד של היקב, שיצא זו השנה הראשונה לשוק, מורכב מענבי 'שנין בלאן' הידועים בעיקר בעמק הלואר שבצרפת, ודורג השנה במקום הראשון בטעימה השנתית של מגזין "יין וגורמה".

במהלך אוגוסט ניתן ליהנות במסעדת מוסקט ממטעמיו של השף חיים טיבי וממבחר יינות איכותיים של יקב סוסון ים:
ג'יימס – מחווה לרוני ג'יימס המנוח, מייסד יקב צרעה. 100% שנין בלאן  מכרמים בני 35 שנה. יקב סוסון ים הינו היקב היחיד כיום בארץ שמייצר יין מסוג ענבים זה. יין מרענן מלא בטעמים וריחות קיץ.
אנטואן TDC – מחווה לאנטואן דה סנט אקזופרי, מחבר הנסיך הקטן  – בלנד מיוחד המורכב מגרנאש, סירה ומורוודר, בדומה לבלנדים משאטו נוף דה פאפ;
יין מורכב ועשיר בטעמים.
אלול – יש המכנים אותו יין הדגל של היקב: בלנד של קברנה סוביניון, סירה ופטיט סירה. יין כהה, ממלא את החי והגרון, כבד אך נעים מאוד לשתייה, מחליק בגרון.

כל היינות יוצעו גם בכוסות וגם בבקבוקים במחירים מיוחדים.

מוסקט
חוות הבריאות מצפה הימים
טל. 04-6994523
www.mizpe-hayamim.com






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה