חוות התבלינים בגלבוע: עכשיו גם יין המופק במקום

בכל שנה בקיץ לפני הזריחה נפגשים בכרם כל המלצריות, עובדי המטבח ובני המשפחה של בעלי המקום, נכנסים בין השורות, ובוצרים את הענבים. לאחר כשנה נפגשים כולם לטעום את עמל ידיהם

מסתבר כי במסעדת חוות התבלינים שבגלבוע לא רק יודעים להכין אוכל טוב, עם מראה מרהיב עין הנשקף מהמקום, אלא מגדלים ענבים בכרם פסטורלי המשתרע למרגלות המסעדה בגלבוע. הכרם קיים משנת 1996, ומגדלים בו שני זני ענבים – קברנה סוביניון ומרלו.

בכל שנה בקיץ לפני הזריחה נפגשים בכרם כל המלצריות, עובדי המטבח ובני המשפחה של בעלי המקום, נכנסים בין השורות, ובוצרים את הענבים. לאחר כשנה נפגשים כולם לטעום את עמל ידיהם.

בתחילת הדרך נעשה היין ביקב שורק במושב טל שחר. היום נשלחים הענבים לייצור ביקב תבור בכפר תבור, ושם מכינים "יין הבית" – כך ממתג היין של חוות התבלינים.
 
יוסי מס, בעל חוות התבלינים בגלבוע, אומר: "מדובר ביין אדום יבש צעיר ופירותי. היין לא מסונן וטעים להפליא, ואני סבור שסוד הגידול טמון באדמה העשירה שסובבת את חוות התבלינים בגלבוע".

זה עתה השיקו את היין החדש מבציר 2007. בכל שנה מיוצרים 1,500 בקבוקים מבציר השנה, שנמכרים במסעדה ובחנות המתנות שלה.
 

צילום: ולרי איגנטייב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר