חומרים:
1 ק"ג חומוס בולגרי מושרה במים ללילה
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
אבקת אפייה
מלח
לקישוט:
צנובר קלוי
עלי פטרוזיליה או רשאד
פפריקה מתוקה.
לרוטב (תיתבילה):
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
2-3 שיניי שום כתושות
מעט מיץ לימון
שמן זית
מערבבים יחד את כל החומרים
אופן ההכנה:
מעבירים את החומוס המושרה למסננת,
שוטפים היטב ומעבירים לסיר בישול. מוסיפים כף אבקת אפייה,
מבשלים שעה בערך על אש חזקה ומורידים את הקצף שנוצר.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעתיים על אש נמוכה, עד שהחומוס יבושל היטב.
מורידים מהאש ומסננים 80% מכמות החומוס, והיתר שומרים בצד לקישוט בסוף.
מעבירים את החומוס למעבד מזון וטוחנים אותו,
מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון ואת המלח, ומערבבים היטב.
טועמים ומשפרים עד לקבלת הטעם הרצוי.
להגשה:
שמים את החומוס בכלי הגשה,
מוסיפים את גרגרי החומוס ששמרנו בצד ואת הרוטב לפי הטעם, וזורים מעל את הצנוברים הקלויים, הפפריקה ועלי הפטרוזיליה.
מגישים עם פיתה חמה וירקות טריים.
דיאנא, מלון גרנד-ניו, שכונת אל מוטראן, נצרת, טל. 077-5156168