חומוס גלילי אמיתי

לרגל אירועי פסטיבל הזית של משק משפחת ג'השאן במושב כלנית בכל שבת מ-2.11 עד 23.11.19 מוצע מתכון שעובר מדור לדור במשפחת ג'השאן המייצרת שמן זית

מסננים ומעבירים את החומוס לקערה ומקררים. מוסיפים את הטחינה, השום החתוך, המלח והלימון. צילום רביע ג'השאן
מסננים ומעבירים את החומוס לקערה ומקררים. מוסיפים את הטחינה, השום החתוך, המלח והלימון. צילום רביע ג'השאן

מצרכים

1 קילו גרגרי חומוס בלאדי

1 שקית אבקת אפייה

½ קילו טחינה גולמית

3 שיני שום חתוך

מלח

לימון

אופן ההכנה

משרים את החומוס במשך 12 שעות.

מכניסים  את החומוס עם שקית אבקת אפייה למים ומרתיחים.

אחרי הרתיחה מבשלים 3 שעות על אש נמוכה בסיר מכוסה.

מבשלים עד שהקליפה יורדת בקלות.

מסננים ומעבירים את החומוס לקערה ומקררים.

לאחר מכן מוסיפים את הטחינה, השום החתוך,  המלח והלימון. מכניסים המצרכים למעבד מזון.

מערבלים עד קבלת מרקם חלק.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה