חוקרים באוניברסיטת בן גוריון: שתיית חלב מעודדת ירידה במשקל

במחקר חדש נמצא שללא קשר לסוג הדיאטה, אנשים שצורכים יותר מוצרי חלב יורדים יותר במשקל

מחקר חדש, אותו הובילו חוקרים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מגלה כי משתתפים בו שצרכו יותר חלב ומוצריו, ירדו יותר במשקל בהשוואה לצרכני חלב ברמה נמוכה, וזאת ללא קשר בסוג הדיאטה, צריכת הקלוריות או המשקל ההתחלתי. המחקר התפרסם החודש בכתב העת American journal of Clinical Nutrition.

צריכת חלב ברמה השווה ל-2-3 כוסות חלב ליום (מכל מוצרי החלב) היתה קשורה בירידה ממוצעת של כ-6 ק"ג במשקל, לעומת צריכה של חצי כוס עד כוס חלב, שהיתה קשורה בירידה של כ-3 ק"ג בסיום שתי שנות מעקב.
צילום: ויקיפדיה
המחקר בוצע בהובלתה של ד"ר דנית שחר מהמרכז ע"ש דניאל אברהם לבריאות ותזונה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון. השתתפו בו למעלה מ-300 איש, אשר חולקו אקראית לשלושה סוגי דיאטות: דיאטה דלת-שומן, דיאטה דלת פחמימות, ודיאטה ים-תיכונית. המעקב אחרי המשתתפים נערך במשך שנתיים, ועסק בהערכה של תכנית לירידה במשקל.

ד"ר שחר אומרת: "מעבר לסידן ממוצרי חלב, נמצא, בפעם הראשונה, שירידה במשקל מלווה בעליה ברמות ויטמין D בדם. בקרב מי שירדו יותר במשקל היתה עליה גדולה יותר ברמות ויטמין D בדם. עד כה היה ידוע שבקרב אנשים עם עודף משקל, רמות ויטמין D בדם נמוכות יותר מאשר אצל אנשים במשקל תקין, אך לא נבחן הקשר בין ירידה במשקל ושינוי ברמות הויטמין".

ויטמין D קשור בפעילויות רבות בגוף האדם, שהידועה ביותר מביניהן היא ספיגת סידן מהמזון ובריאות העצם. בשנים האחרונות מתברר שהויטמין קשור בפעילויות רבות נוספות, כגון פעילות הקשורה באיזון מערכת החיסון ומניעת סרטן.
מקורותיו מהמזון מעטים מאוד, ועיקר המקורות שלו הם חשיפה לשמש, מזונות מועשרים, ודגים בעלי תכולת שומן גבוהה.

שיעור החסר של הויטמין באוכלוסיה גבוה במיוחד, והולך ועולה נוכח הירידה בחשיפה לשמש, הנובעת הן מעבודה משרדית והן משימוש בקרמים להגנה, אשר מונעים את הפיכת הויטמין שנמצא בעור לפעיל.

המחקר הנוכחי נערך במימון מועצת החלב הישראלית, משרד הבריאות, קרן המחקר הגרמנית וקרן המחקר של מכון המחקר ע"ש ורוניקה ורוברט אטקינס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר