חזה ושוק ברווז ברוטב ענבים

חומרים:500 גרם חזה ברווז500 גרם שוק ברווזלמרינדה:1 כוס שמן1 ראש שום4 גבעולי רוזמרין60 מ"ל (1/4 כוס) ליקר שרי60 מ"ל (1/4 כוס) רוטב סויהמלח ופלפל שחור לפי הטעםלתוספת:1 בצל קצוץ100 גרם חמאה100 גרם פטריות שמפיניון פרוסות2 קישואים מסוג זוקיני, חתוכים לרצועות2 גזרים חתוכים לרצועות500 גרם פסטה מוארכת (לינגוויני או ספגטי) שבושלה במי מלחמלח ופלפל שחור לפי הטעם10 גרם שומשוםלרוטב:200 גרם (חצי סלסלה) ענבים100 מ"ל (1/3 כוס) מיץ ענבים טריקורט קינמון3 מסמרי ציפורן10 גרם קורנפלוראופן ההכנה:המרינדה:מערבבים את כל החומרים למרינדה ומשרים בה את חזה הברווז ושוק הברווז ל-24 שעות במקרר.סוגרים את הברווז בטיגון על מחבת חמה עם מעט מאוד שמן, שתי דקות מכל צד. מתחילים מהצד עם השומן.מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות ואופים כחמש דקות.התוספת: מטגנים את הבצל בחמאה.מוסיפים את הפטריות, הקישואים והגזרים ומטגנים כדקה.מוסיפים את הפסטה המבושלת, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומפזרים את השומשום.הרוטב:מבשלים את כל החומרים לרוטב עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומסמיכים את הרוטב.המתכון מתוך ספר הבכורה בהוצאת rest: ארוחות לכל הזמנים The best of restקבוצת מותגי rest כוללת את אתר rest.co.il – פורטל התוכן, המתכונים ומנוע חיפוש המסעדות הגדול בארץ באנגלית ובעברית, מגזין rest ואתר restb2b.co.il המיועדים לאנשי הקולינריה, אתר restaway.co.il להזמנות טייק-אווי ברחבי הארץ.

חומרים:
500 גרם חזה ברווז
500 גרם שוק ברווז

למרינדה:
1 כוס שמן
1 ראש שום
4 גבעולי רוזמרין
60 מ"ל (1/4 כוס) ליקר שרי
60 מ"ל (1/4 כוס) רוטב סויה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לתוספת:
1 בצל קצוץ
100 גרם חמאה
100 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
2 קישואים מסוג זוקיני, חתוכים לרצועות
2 גזרים חתוכים לרצועות
500 גרם פסטה מוארכת (לינגוויני או ספגטי) שבושלה במי מלח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
10 גרם שומשום

לרוטב:
200 גרם (חצי סלסלה) ענבים
100 מ"ל (1/3 כוס) מיץ ענבים טרי
קורט קינמון
3 מסמרי ציפורן
10 גרם קורנפלור

אופן ההכנה:
המרינדה:
מערבבים את כל החומרים למרינדה ומשרים בה את חזה הברווז ושוק הברווז ל-24 שעות במקרר.
סוגרים את הברווז בטיגון על מחבת חמה עם מעט מאוד שמן, שתי דקות מכל צד. מתחילים מהצד עם השומן.
מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות ואופים כחמש דקות.

התוספת:
מטגנים את הבצל בחמאה.
מוסיפים את הפטריות, הקישואים והגזרים ומטגנים כדקה.
מוסיפים את הפסטה המבושלת, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומפזרים את השומשום.

הרוטב:
מבשלים את כל החומרים לרוטב עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומסמיכים את הרוטב.

המתכון מתוך ספר הבכורה בהוצאת rest: ארוחות לכל הזמנים The best of rest
קבוצת מותגי rest כוללת את אתר rest.co.il – פורטל התוכן, המתכונים ומנוע חיפוש המסעדות הגדול בארץ באנגלית ובעברית, מגזין rest ואתר restb2b.co.il המיועדים לאנשי הקולינריה, אתר restaway.co.il להזמנות טייק-אווי ברחבי הארץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר