חזה טבעול בגריל מלנזנה

 

כמויות להכנת 4 מנות
4 יחידות חזה בגריל מן הצומח של טבעול
1 חציל בינוני או גדול
מלח
2 כפות שמן זית
כוס רוטב עגבניות טעים, מוכן
2 כפות פירורי לחם
שן שום כתושה
אחת וחצי כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
חצי כוס גבינת פארמזן או פקורינו מגוררת



את החציל פורסים לאורך ומשרים במי מלח.

מסננים אחרי שעה, סוחטים בלי בושה ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.

מברישים בשמן הזית ומכניסים לתנור לוהט למשך 8 דקות.

מערבבים את פירורי הלחם ברוטב העגבניות.

מוציאים את התבנית מהתנור, בוחרים 4 פרוסות יפות, מוציאים את השאר.

מניחים על כל פרוסה מעט שום כתוש, כף רוטב, חזה בגריל ומעל עוד רוטב עד לכיסוי. בוזקים מוצרלה מגוררת בשפע וקצת גבינה ארומטית.

עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור בקירור.

להגשה, מחזירים לתנור הלוהט ואופים 8 דקות. מגישים חם, טעים לגרוס פלפל מעל ומסביב למנה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה