חומרים למולארד [4 מנות]:
2 חזה מולארד נקיים
(צד השומן חרוץ בעומק 2.5 מ"ל לאורך ולרוחב)
2 כפות צ'ילי מתוק
1 כפית דבש
2 כפות סויה
חומרים לבצל שלוט:
1 כוס יין אדום
3 כפות סוכר
½ עלה דפנה
2 פלפל אנגלי
4 בצלצלי שלוט קלופים
אופן ההכנה
הכנת חזה מולארד:
מחממים מעט מחבת טפלון ומניחים בתוכה את המולארד – כאשר העור פונה כלפי המחבת.
צורבים על להבה נמוכה למען הפרשת השומנים מעור המולארד עד לקבלת גוון זהוב משני הצדדים.
מניחים במגש אפייה.
מערבבים את מצרכי המרינאדה (צ'ילי, דבש וסויה) ומורחים על המולארד.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 8-5 דקות.
מוציאים מהתנור, פורסים לפרוסות דקיקות ומגישים.
הכנת בצלצלי שלוט:
מכניסים לסיר קטן את כל החומרים ביחד, ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-35 דקות – עד שהיין מצטמצם והבצל יהפוך לזגוגי.
מגישים לצד חזה מולארד.
Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, טל.03-5219300
צילום דן פרץ