חזה עוף בפרנו על תרד מוקפץ וסלק

 

רכיבים ל-4 סועדים:
חזה עוף טבעוף
למרינדה:
20 מל' שמן זית צעיר
55 מל' פרנו (ניתן להשתמש גם בערק)
מיץ משני לימונים
5 שיני שום ללא ליבה, קצוצים
2 בצלים לבנים, קצוצים
שני כוכבי אניס
שני תרמילי הל
שתי שיני שום, ללא ליבה, קצוצות.
בצלצל שאלוט, קצוץ
250 גר' תרד צעיר נקי (גם מגבעולים)
2 סלק קטן
10 מל' שמן זית

אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי המרינדה ומכניסים פנימה את חזות העוף הנקיים. משרים כשעה.
שמים בסיר עם מים את הסלקים ומבשלים כעשרים דקות.
מורידים את הסיר מהאש, קולפים וחותכים את הסלקים לשמיניות, ממליחים ומפלפלים, יוצקים מעט שמן זית ומעט מיץ לימון ומניחים בצד.
מעמידים מחבת על אש גבוהה, מוציאים את חזות העוף, ו"סוגרים" אותם על מחבת.
לאחר שחזות העוף משחימים, מוסיפים את מיצי המשרה ומבשלים כ- 7 דקות נוספות.
על מחבת שנייה יוצקים מעט שמן זית, מוסיפים את השום והבצלצלים וכשהם הופכים לשקופים, מקפיצים את התרד כשתי דקות ומסירים מהאש.
מסדרים את התרד, הסלק והעוף על צלחת ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה